Antena Căutare

Dispar golurile-fantoma! Vezi tehnologia!

FIFA a aprobat instalarea unor dispozitive care sa precizeze cu exactitate daca a fost gol sau nu. Vor fi doua sisteme: "Ochiul de soim" si "Balonul inteligent"

Joi, FIFA a decis sa schimbe istoria sportului. Si sa admita, pentru prima oara in istorie, folosirea de tehnologie avansata pentru a se stie cu exactitate daca este gol sau nu.

International Football Association Board, organismul care reglementeaza legile in fotbal, a decis sa permita doua sisteme: "Ochiul de soim" si "Balonul inteligent".

Primul este asemanator cu cele utilizate pe terenurile de tenis de ceva vreme, numai ca aici sunt senzori.La fotbal urmeaza sa fie instalate 14 camere - cate sapte la fiecare poarta - care "capteaza" in timp real pozitia exacta a mingii. Diferitele secvente vor fi procesate instant pentru a crea o imaginea 3D ce va arata traiectoria mingii - dar publicul nu va putea vedea aceste lucruri. Arbitrul de centru va avea un ceas pe ecranul caruia va aparea daca a fost gol sau nu!

Cel de-al doilea sistem permis este putin mai complicat, chiar daca este preferatul presedintelui Sepp Blatter. Poarta numele "GoalRef". Fabricantul instaleaza in spatele portii un dispozitiv sepcial care generaza un fel de "cortina de unde". Intre bari se creaza un camp magnetic de frecventa joasa care "tremura" in momentul in care mingea (echipata, la randul ei, cu un cip special) depaseste spatiul portii. La fel ca si in cazul precedent, pe ceasul arbitrului apare un mesaj: GOL!

A1.ro va prezinta cele doua sisteme!

EXCLUSIV: Andrea Pirlo s-a transferat in Spania!... E oficial: Dinamo - FC Barcelona, pe 11 august!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x