Antena Căutare

O campioană mondială la înot cu origini din România a devenit noul ministru al Sportului din Franța!

Laura Flessel, fostă campioană la scrimă, a demisionat, azi, din poziția de ministru al Sportului în Franța. În locul acesteia, a fost numită fosta înotătoare olimpică Roxana Mărăcineanu, născută la București, anunță L'Equipe.

Laura Flessel, fostă campioană la scrimă, a demisionat, azi, din poziția de ministru al Sportului în Franța. În locul acesteia, a fost numită fosta înotătoare olimpică Roxana Mărăcineanu, născută la București, anunță L'Equipe.

Roxana Mărăcineanu este prima campioană mondială a Franţei la înot. În 1998, sportiva câştiga titlul mondial la 200 metri spate, în cadrul întrecerilor de la Pert. Mărăcineanu a obţinut medalia de argint şi la Jocurile Olimpice de la Sydney, iar cariera sportivă şi-a încheiat-o în 2004.

Roxana Mărăcineanu s-a născut în 1975 la București și are cetățenie română și franceză, după ce în 1984 a emigrat în Franța. Aceasta a câștigat medalia de argint la natație la Olimpiada de la Sydney din 2000, fiind învinsă de Diana Mocanu.

O campioană mondială la înot cu origini din România a devenit noul ministru al Sportului din Franța!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mărăcineanu a fost consultant de specialitate pentru „France Televisions” în timpul Mondialului de la Melbourne, după care s-a implicat în numeroase programe sociale. În 2010, a candidat pentru Partidul Socialist în alegerile regionale, iar pe 21 martie a fost aleasă consilier regional în Île-de-France. Roxana are şi doi copii.

Fosta minstră a Sportului, Laura Flessel, era ministru în guvernul lui Édouard Philippe din 17 mai 2017.

Presa italiană anunță încă o mutare de senzație la Juventus: cel mai spectaculos jucător de la Real Madrid... Cine e Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului în Franța...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x