Antena Căutare

Cei mai bine plătiți fotbaliști din lume în 2019

Care sunt cei mai bine plătiți fotbaliști din lume în anul 2019? Iată mai jos clasamentul!

Cei mai bine plătiți fotbaliști din lume în 2019
Lionel Messi, unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din lume în 2019

Fotbalul de clasă le oferă astăzi suporterilor un spectacol complet, ce are la bază două elemente vitale pentru popularitatea sa:

  • Nivelul absolut uimitor la care echipele joacă în prezent;
  • Marketingul puternic din spatele întregului calendar competițional;

Însă cele două premise de mai sus nu ar putea fi validate fără prezența celor mai importanți actori din mijlocul acestui fenomen mondial: fotbaliștii. Ei sunt cei în jurul cărora se nasc pasiuni pentru culorile unui club, se compun imnuri cântate în zi de meci, se nasc prietenii ce pot dura o viață întreagă.

De aceea, salariile pe care le câștigă unii dintre cei mai mari fotbaliști nu reprezintă altceva decât rezultatul legăturii puternice dintre sport și marketing, legătură din care toata lumea are astăzi de câștigat. Iată, așadar, care au fost cei mai bine plătiți fotbaliști ai anului trecut:

5. Andres Iniesta

Total: 32.5 milioane dolari

Salariu și bonusuri: 30 milioane dolari

Publicitate: 2.5 milioane dolari

Principalul sponsor: Asics

Club: Vissel Kobe

Intrat pe porțile clubului catalan încă din copilărie, fostul mijlocaș al Barcelonei a petrecut 22 de ani sub culorile blaugrana. În mai 2018, după o carieră care i-a oferit o mulțime de satisfacții, Andres Iniesta a decis că este timpul să meargă mai departe, transferându-se la clubul japonez Vissel Kobe. Odată cu plecarea sa din fotbalul european, contractul cu Nike a luat sfârșit, după o perioadă de 19 ani.

Iniesta este acum imaginea producătorului japonez de încălțăminte sport Asics, contract ce îi aduce o sumă de 2.5 milioane de dolari anual. Propria sa linie de vinuri Minuto 106 este un brand al cărui nume aduce aminte de minutul în care Andres a marcat golul câștigător, în finala Campionatului Mondial de Fotbal din 2010.

4. Paul Pogba

Total: 33 milioane dolari

Salariu și bonusuri: 29 milioane dolari

Publicitate: 4 milioane dolari

Principalul sponsor: Adidas

Club: Manchester United

După patru ani în care a jucat sub culorile celor de la Juventus, Pogba s-a întors în Premier League la Manchester United, pentru o sumă de transfer de 120 milioane de dolari. Conform contractului semnat, va primi un salariu anual de 20 milioane de dolari.

În presa de sport din Marea Britanie au circulat zvonuri conform cărora incapacitatea lui Pogba de a se acomoda cu exigențele antrenorului de atunci, Jose Mourinho, a reprezentat unul dintre principalele motive ce au dus la demiterea portughezului.

3. Neymar Jr.

Total: 105 milioane dolari

Salariu și bonusuri: 75 milioane dolari

Publicitate: 30 milioane dolari

Sponsori: Nike, Red Bull, EA Sports, Mastercard, Gillette și alții

Club: Paris Saint-Germain

Transferul lui Neymar Jr. de la Barcelona la Paris Saint-Germain reprezintă cel mai scump transfer din istoria fotbalului, clubul parizian plătind integral întreaga sumă de 263 milioane USD, înainte de semnarea contractului. Brazilianul a semnat pe cinci ani cu echipa din capitala Franței, urmând să primească pentru perioada de contract fabuloasa sumă de 350 milioane de dolari.

Cu peste 230 milioane de fani pe rețelele de socializare, Neymar Jr. este al doilea celor mai popular sportiv de pe social media Facebook, Instagram si Twitter. Acest statut i-a oferit atacantului brazilian o mulțime de oportunități pentru semnarea a numeroase contracte de imagine cu nume ce nici nu mai au nevoie de nicio prezentare: Nike, EA Sports, Mastercard, Red Bull etc

2. Cristiano Ronaldo

Total: 109 milioane dolari

Salariu și bonusuri: 65 milioane dolari

Publicitate: 44 milioane dolari

Sponsori: Nike, Herbalife, CR7, Electronic Arts și alții

Club: Juventus

După nouă ani petrecuți la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a ales în 2018 să se alăture echipei italiene de fotbal Juventus Torino, pentru un contract semnat pe o perioadă de șase ani. Contractul semnat de mijlocașului portughez o sumă anuală de 65 de milioane de dolari, căreia i se adaugă sumele câștigate din nenumăratele contracte de sponsorizare.

Cu 370 milioane de fani pe rețelele de socializare, Cristiano Ronaldo este cel mai urmărit sportiv din lume, iar acest privilegiu vine la pachet cu un preț mai mult decat ofertant. Din contractele de imagine pe care portughezul le-a semnat, a adunat anul trecut 44 de milioane de dolari. Printre cele mai importante companii a căror imagine este, amintim: Nike, Herbalife, Electronic Arts.

1. Lionel Messi

Total: 127 milioane dolari

Salariu și bonusuri: 92 milioane dolari

Publicitate: 35 milioane dolari

Sponsori: Adidas, Gatorade, Lays, Pepsi, Mastercard și alții

Club: FC Barcelona

Actualul contract al lui Messi cu Barcelona expiră după sezonul 2020-2021, iar până atunci, argentinianul va încasa anual un salariu colosal de 60 de milioane USD. Anul trecut, acestui salariu i s-au adăugat alte 32 milioane USD sub formă de prime, plus alte 35 milioane dolari din contractele de publicitate pe care le-a semnat.

Lionel Messi este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile, iar faima sa a atras numeroase oportunități de îmbogățire pentru fotbalistul de doar 32 de ani. Poate cel mai important parteneriat pe care argentinianul l-a semnat în cariera sa este contractul pe viată, alături de celebrul producător de echipamente sportive Adidas.

Conform forbes.com, pentru prima dată după 1990, clasamentul de final de an cu cei mai bine plătiți sportivi din lume a fost clar dominat de fotbaliștii europeni, fapt ce demonstrează impactul uimitor al marketingului în acest sport, iar viitorul se anunță a fi unul cât se poate de promițător pentru cei în jurul cărora a fost construit tot acest business colosal: fotbaliștii.

Coronavirus în Liga I. Tot personalul de la Gaz Metan Mediaș intră în șomaj tehnic... Tătăruşanu, mesaj pentru fani: Încercaţi să staţi în casă pentru ca această perioadă dificilă să treacă mai repede...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x