Antena Căutare

Dani Oțil: ”Aș face asta în fiecare zi a vieții mele!” A condus o bijuterie 100% electrică la Super Rally!

Dani Oțil, cunoscutul prezentator de la ”Neatza”, un împătimit al sporturilor cu motor, a condus, la Super Rally București, o mașină ”Ford Fiesta” 100% electrică, aflată la prima sa cursă oficială din România.

Dani Oțil: ”Aș face asta în fiecare zi a vieții mele!” A condus o bijuterie 100% electrică la Super Rally! Galerie
Dani Oțil și Manfred Stohl, fost campion mondial de raliuri în 2000

În premieră mondială, super mașina de rallycross ”Ford Fiesta”, revoluția celor de la ”Stard Austria”, sponsorizată de ”Ferratum”, echipată cu 612 CP 4WD, 100% electrică, a luat startul la prima cursă oficială din România, în cadrul Campionatului Național de Super Rally, etapa a patra, de la București, din 26 octombrie. Pentru ca spectacolul să fie inedit, la volanul mașinii s-a aflat Dani Oțil, cunoscutul prezentator de la ”Neatza”, un împătimit al sporturilor cu motor și marele câștigător din acest an al etapei de la Mangalia. Omul de televiziune a acceptat inedita provocare, duelându-se cu piloți de primă clasă, precum Titi Aur, Costel Cășuneanu ori Bogdan Marișca.

Dani Oțil: ”Aș face asta în fiecare zi a vieții mele!” A condus o bijuterie 100% electrică la Super Rally!

La București au luat startul 41 de piloți

După colaborare de real succes în proiectul ”FIA World Rallycross Championship”, din 2019, ”Ferratum” și ”STARD” continuă colaborarea, punând accentul pe tehnologia EV în competițiile automobilistice și nu numai. La București, pe Kiseleff, ”Ferratum”, ”Stard” și Dani Oțil au intrat în cursă cu o bijuterie sută la sută electrică, un model ”Ford Fiesta electRX”, echipată cu trei motoare, cu sistem de propulsie EV #REVelution, dezvoltat intern de tehnicienii de la ”STARD”.

“Am avut ocazia, la Super Rally București, să merg pe o mașină absolut senzațională. Din interior este ceva ce nu poți explica, în primul rând viteza cu care se deplasează de pe loc, dacă te gândești că face suta în doar două secunde. Oamenii din exterior, simpli spectatori, nu se opresc din a-mi trimite filmulețe de la start ori din viraje, pentru că deși motorul nu i se aude, mașina pleacă cel mai repede dintre toate cele înscrise în concurs. Pentru mine este o experiență unică, aș face asta în fiecare zi a vieții mele daca s-ar putea, mai ales că nu poluăm, nu deranjăm pe nimeni și mi-aș dori ca anul viitor să fac un campionat întreg cu această electrică, pentru că după ce m-aș acomoda cu ale ei calități de mașină de cursă cred că aș putea urca foarte sus în clasament!”, a spus Dani.

Dani Oțil: ”Aș face asta în fiecare zi a vieții mele!” A condus o bijuterie 100% electrică la Super Rally!

Dani Oțil crede că după mai multe curse pe ”electrică”, va putea emite pretenții la podium

Echipa tehnică a celor de la ”STARD”, în care se regăsesc și doi specialiști români, a fost coordonată de către Manfred Stohl, fost campion mondial de raliuri în 2000.

”Am aici mulți prieteni cu care m-am revăzut și m-am bucurat că Bucureștiul a putut găzdui un eveniment atât de tare. Am concurat cu o super mașină electrică, iar Dani ne-a spus că a răspuns la toate comenzile”, a declarat Manfred Stohl, președintele ”Stohl Group”.

Dani Oțil: ”Aș face asta în fiecare zi a vieții mele!” A condus o bijuterie 100% electrică la Super Rally!

Spectatorii au putut admira la Super Rally București prima mașină 100% electrică

”Am venit aici cu un Ford senzațional, pentru o premieră ca la carte. Vremea a ținut cu noi, lume multă, deci spectacol pe măsură. Iar Ferratum va continua să se implice în astfel de proiecte, pentru că așa cum s-a văzut și la București, mașinile electrice pot face față, cu succes, unei astfel de curese”.Jorma Jokela, fondator și CEO al grupului finlandez ”Ferratum”.

Cursa, la care au luat parte 41 de piloți, a fost câștigată de campionul național en-titre, Vlad Cosma, urmat de Costel Cășuneanu și de Bogdan Marișca.

Lucian Rusandu, George Vidican şi Adrian Comănescu arbitrează meciurile de miercuri, din optimile Cupei României... Maradona, primit ca un rege de fosta sa echipă Newell’s Old Boys; El a condus meciul de pe un tron...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x