Live acumChefi la cutite Sezonul 9 (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

De la 1 iunie se vor putea relua competițiile sportive în aer liber. Care sunt condițiile defășurării acestora

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni, că în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Guvernului privind stadiul epidemiei de coronavirus, începând cu data de 1 iunie se vor putea organiza din nou competiţii sportive pe teritoriul României, dar numai în aer liber.

De la 1 iunie se vor putea relua competițiile sportive în aer liber. Care sunt condițiile defășurării acestora

"Am avut o şedinţă destul de lungă, împreună cu premierul Orban, cu mai mulţi miniştri şi consilieri prezidenţiali. Am analizat situaţia în care ne aflăm, stadiul epidemiei şi ce măsuri se impun în perioada imediat următoare. [...] În ce priveşte, totuşi, măsurile de relaxare, avem şi câteva veşti pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activităţi care până acum au fost interzise vor redeveni posibile. În ce priveşte competiţiile sportive, avem şi aici o veste bună. Se vor putea relua competiţiile sportive începând din 1 iunie, dar - atenţie! - pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, şi mai puţin sporturi de contact", a spus preşedintele.

Competițiile nu vor putea avea spectatori

Iohannis anunță ce se va întâmpla cu Evaluarea Națională: "a apărut o problemă". Sunt vizați elevii bolnaviŞeful statului a subliniat faptul că în primă fază competiţiile se vor desfăşura fără spectatori: "Deci sporturile vor fi, competiţiile vor fi posibile în aer liber, mai puţin sporturile de contact, şi competiţiile se vor desfăşura în această etapă fără spectatori".

Președintele a anunțat relaxarea restricțiilor. Se redeschid terasele și plajele! Ce vei avea voie să faci din 1 iunie 2020


Sportivii de performanţă şi-au reluat antrenamentele centralizate în 15 mai, dar în condiţii speciale, aceştia fiind testaţi înainte de intrarea în cantonament şi obligaţi să se pregătească în grupuri restrânse respectând în acelaşi timp distanţarea socială.

Iohannis spune ce se va întâmpla de la 1 iunie: se redeschid terasele, vom puteam merge la plajă, nu vom mai avea nevoie de declarație

Recomandari