Antena Căutare

De la raliu, direct in kart: Claudiu David debuteaza in CNKD

Cunoscutul pilot de raliu Claudiu David debuteaza in cea de-a patra etapa a Campionatul National de Karting Dunlop (CNKD), ce se desfasoara in acest weekend la Bucuresti.

Claudiu concureaza la "KZ2", clasa cea mai puternica a Campionatului, printre adversarii sai directi aflandu-se pilotul bulgar Vladimir Arabadgiev - multiplu campion de karting al Bulgariei, pilot in GP2 si pilot de teste al echipei de Formula 1 Vergin - sau italianul Nazareno Compagnoni, un veteran al CNKD si un obisnuit al podiumului la aceasta clasa.

"Mi-am dorit sa merg la karting pentru antrenament, insa, dupa ce am discutat cu Bogdan Mihaiescu (presedintele Comisiei Nationale de Karting, n.r.), mi-a propus sa concurez pentru CRG Romania, cea mai puternica echipa din Campionat in acest moment. Din pacate, nu am avut prea multi timp sa ma pregatesc. Doar de cateva zile am iesit pe pista, am incercat kartul, care este unul foarte puternic, au mai trebuit facute cateva modificari pentru masura mea, la scaun si la volan deoarece, sunt forte foarte mari care imi solicita antebratul si pe care le resimt. Kartul merge foarte bine, este prima data cand merg pe un kart de KZ2 si pot spune ca nu se compara cu nici o masina de curse cu care am mers pana acum, am trait niste senzatii unice", a declarat Claudiu David.

"M-am antrenat cu ceilalti sportivi si pot spune ca nu e o joaca, este un campionat foarte puternic, pilotii sunt foarte bine pregatiti, iti trebuie o conditie fizica foarte buna deoarece durata concursului e mai mica decat la raliu si totul se intampla la o intensitate mult mai mare. Lupta este apriga, cel putin la KZ2, pana acum am iesit la 2 secunde ce cel mai bun timp, insa doua secunde in karting insemana foarte mult. Sunt sigur ca daca m-as antrena mai mult as putea obtine rezultate mai bune", a adaugat Claudiu, declarandu-se increzator in sansele sale.

Oscar Pistorius, primul sportiv cu "picioare" de carbon la JO... TRAGEDIE! Un fotbalist de la CS Tulcea a murit pe teren...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x