Antena Căutare

VIDEO+FOTO: De ziua Statelor Unite, să ne-aducem aminte cum i-am subordonat! În '94, România a învins SUA în cel mai urmărit meci de fotbal din istoria americanilor

Pe 4 iulie 1776, americanii se rupeau de Regatul Unit şi reuşeau să-şi obţină independenţa. S-au strâns 241 de ani de libertate pentru cea mai veche democraţie a lumii. La mulţi ani, Statele Unite ale Americii! Dar ar mai fi ceva... Până să vină visul american la noi, am zis să mergem direct la ei acasă să-l obţinem.

Ziua 26, luna a şasea, anul 1994. Fierbe Super Bowl-ul. Sunt 45 de grade la umbră şi vreo 100.000 de spectatori în tribune. Jos, pe dreptunghiul verde, se joacă SUA-România, la Mondialul din '94.

Îi curentăm cu 1-0, îi subordonăm pe americani într-un meci care strânge 6.6 puncte de rating, record pentru o partidă de fotbal în Statele Unite.

A marcat Dan Petrescu, în minutul 17, iar "tricolorii" s-au calificat în optimile turneului final. Au mers acolo şi americanii, calificaţi la cel mai bun loc trei, dar visul lor s-a spulberat chiar de ziua naţională.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe 4 iulie 1994, Statele Unite ale Americii întâlneau Brazilia, iar sud-americanii aveau să fie cei care se bucură la final. Americanii au pierdut tot cu 0-1, la fel ca în meciul cu România, şi au părăsit competiţia. Despre noi nu mai vorbim, căci meciul ăla blestemat cu Suedia nu ne dă pace nici acum.

Un fotbalist din Bundesliga a fost arestat, după ce a bătut un poliţist! Scandalul a avut loc pe aeroportul Charles de G... Un fost jucător de la Dinamo, implicat în mafia pariurilor! Suspendat şi amendat de FRF pentru trucare de meciuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x