Antena Căutare

Esperance Tunis, desemnată câştigătoare a Ligii Campionilor Africii

Esperance Tunis a fost înscrisă de Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) în Cupa Mondială a cluburilor, în calitate de câştigătoare a Ligii Campionilor Asiei, informează lequipe.fr.

Esperance Tunis a fost înscrisă de Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) în Cupa Mondială a cluburilor, în calitate de câştigătoare a Ligii Campionilor Asiei, informează lequipe.fr.

Anunţul a fost făcut cu puţin timp înainte ca tragerea la sorţi a partidelor din Cupa Mondială a cluburilor să aibă loc luni (de la ora 15.00).

Manşa secundă a finalei Ligii Campionilor Africii, disputată în 31 mai, între echipele din Tunis şi din Casablanca, întreruptă de jucătorii marocani nervoşi din cauza unei defecţiuni a sistemului de asistenţă video în arbitraj, ar fi trebuit să se rejoace pe teren neutru, conform unei decizii a Comitetului Executiv al CAF. Însă Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), sesizat de tunisieni, a stabilit că această instanţă nu este abilitată pentru a lua o decizie.

Tribunalul de la Lausanne a hotărât să lase organele competente ale CAF să se pronunţe cu privire la problemele disciplinare, inclusiv cu privire la decizia de rejucare a returului finalei Ligii Campionilor. CAF şi-a reunit instanţele competente şi a decis, la 7 august, ca WAC Casablanca să piardă meciul la masa verde.

Marocanii au făcut apel la această hotărâre, apel care a fost respins.

La 31 mai, jucătorii de la Wydad Casablanca au părăsit terenul în semn de protest din cauza faptului că un gol pe care l-au marcat şi care a fost anulat de arbitru nu a putut fi analizat de VAR. După ce şi meciul tur, din 25 mai, scor 1-1, a fost marcat de incidente, arbitrul partidei fiind suspendat şase luni din cauza prestaţiei sale, întâlnirea de pe terenul echipei Esperance Tunis nu a durat decât 60 de minute.

Formaţia tunisiană a deschis scorul, în minutul 42, prin Mohamed Youcef Belaili. Oaspeţii au egalat în minutul 60, prin Walid El Karti, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Marocanii au cerut verificarea fazei cu VAR, însă asistenţa video nu a funcţionat. Supăraţi, jucătorii de la Wydad au părăsit terenul şi meciul nu s-a mai reluat, deşi discuţiile au continuat timp de 90 de minute. Spiritele s-au încins şi în tribune, fanii aruncând cu obiecte în teren, dar forţele de ordine au reuşit să-i calmeze pe suporteri, aflaţi în număr de 60.000 la stadion. Nu s-au calmat însă jucătorii oaspeţi, care nu au mai vrut sub nicio formă să reia meciul, nici după intervenţia preşedintelui CAF, Ahmad Ahmad. După o oră şi jumătate de parlamentări, arbitrul gambian Bakary Gassama a fluierat finalul jocului, iar jucătorii de la Esperance au sărbătorit cucerirea trofeului, al patrulea în Liga Campionilor, cu fanii.

Cupa Mondială a cluburilor, competiţie ce reuneşte campioanele continentale, se va disputa între 11 şi 21 decembire în Qatar, ţară care va găzdui şi Cupa Mondială a echipelor naţionale, în 2022.

Sursa : news.ro

FC Voluntari a transferat un internaţional sloven... Tomas Berdych, pe Transfăgărăşan: Ai avut dreptate, Jeremy Clarckson, este cel mai frumos drum din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x