Antena Căutare

”FCSB se refuză”, noua modă în fotbalul românesc! Gigi Becali ratează țintă după țintă. Top 9 jucători care au spus ”NU” roș-albaștrilor!

Odinioară, în modă pe prima scenă a fotbalului românesc era formularea ”FCSB nu se refuză”. Practic, Gigi Becali transfera tot ce era mai bun, când voia și den unde voia. La Steaua, actuala FCSB, veneau râuri și râuri de jucători de la Dinamo, Rapid, Craiova, CFR Cluj și de la orice echipa

Odinioară, în modă pe prima scenă a fotbalului românesc era formularea ”FCSB nu se refuză”. Practic, Gigi Becali transfera tot ce era mai bun, când voia și de unde voia. La Steaua, actuala FCSB, veneau râuri și râuri de jucători de la Dinamo, Rapid, Craiova, FC Vaslui Poli Timișoara, CFR Cluj și de la orice echipă unde ”răsăreau” jucători de calitate.

Între timp, fotbalul s-a schimbat. Steaua nu mai este Steaua, ci FCSB. FCSB nu mai are fanii de odinioară, nu mai câștigă trofee de ani buni, iar vedetele momentului din fotbalul românesc îi închid ușa în nas lui Becali!

Din 2003 de când ”domnește” la Steaua/FCSB, Gigi Becali s-a remarcat printr-o politică simplă de transferuri pe plan intern: ”iau ce e mai bun”. Și patronul roș-albaștrilor a reușit să le ”fure” rivalelor cei mai buni jucători. De la Dinamo, Craiova, CFR Cluj sau Rapid (când exista), la roș-albaștrii au venit numele cele mai titrate.

Gigi Becali a suferit în ultimii ani câteva eșecuri dureroase pe piața transferurilor. Au existat o serie de jucători de valoare din Liga 1 care i-au spus un ”NU” categoric latifundiarului care conduce acum FCSB.

Ultimele rătări au venit chiar în vara lui 2018. Șeful FCSB a căutat în această vară să aducă un atacant de valoare în locul lui Alibec și, probabil, în locul viitorului plecat Gnohere. Planurile lui Becali au fost date peste cap de răspunsurile jucătorilor pe care i-a contactat. Iată ce jucători a ratat Becali în ultimele zile:

Billel Omrani a preferat CFR-ul în dauna FCSB-ului
Cel mai căutat de Becali a fost atacantul Billel Omrani. Finanțatorul FCSB a apelat și la tactici mai puțin ortodoxe pentru a-l aduce la echipă pe atacantul campioanei. Astfel, Becali chiar a susținut că francezului i s-a falsificat semnătura pe contractul încheiat cu CFR Cluj. Omrani a ales însă să își prelungească înțelegerea cu formația din Gruia, iar Becali a dat înapoi.

Nemec nu a vrut să ”trădeze” și a ales Pafos în detrimentul ofertei lui Becali
Becali a încercat și cu slovacul Adam Nemec. Ultima ofertă făcută de Becali a fost de 100.000 de euro la semnătură și un salariu de 20.000 de euro pe lună. Fostul jucător de la Dinamo a fost dorit și de Craiova. Fotbalistul care a jucat 33 de meciuri şi a marcat 7 goluri în ultimul sezon pentru Dinamo, în toate competiţiile a ales să semneze cu ”faimoasa” Pafos din Cipru.

Raul Rusescu l-a refuzat și el pe Becali, preferând Turcia
FCSB a încercat să îl transfere pe Raul Rusescu, însă fostul atacant al FCSB a ales să rămână la Osmanlispor. Finanțatorul FCSB a dezvăluit că Raul Rusescu și-a prelungit contractul cu turcii pe încă 3 ani.

Aceștia sunt doar trei dintre jucătorii ratați de Becali. Pe listă mai avem alte nume importante de ratări. Să derulăm puțin:

Junior Moraes a ales străinătatea
Anul 2011 a fost unul în care Becali a ratat un jucător excepțional în raport cu valoarea Ligii 1. La Gloria Bistrița făcea furori un brazilian pe nume Junior Moraes. În vârstă de 26 de ani, brazilianul a "explodat" efectiv la trupa lui Jean Pădureanu de atunci, marcând 18 goluri pentru ardeleni, în perioada 2010-2011. Steaua l-a dorit în 2011, dar acesta a ales să plece gratis la CSKA Sofia.

Din 2012 a ajuns în Ucraina, la Metalurg Donetsk, iar apoi la Dinamo Kiev, unde a înscris peste 60 de goluri în 120 de meciuri oficiale, confirmând astfel clasa de marcator pentru care Steaua l-a dorit încă de acum trei ani.

Alex Maxim a ales cu ochii închiși Bundesliga
Peste un an, în 2012, Steaua rata un ”decar” foarte bun al Ligii 1, Alex Maxim. La acea vreme, Gigi Becali făcea o ofertă foarte bună pentru transferul internaționalului român de la Pandurii Târgu Jiu, respectiv 500.000 de euro + jucătorii Mihai Răduţ, Răzvan Stanca, Adi Rocha și 20% dintr-un viitor transfer.

Deși Steaua i-a oferit un contract de 8.000 de euro pe lună, față de 2.500 de euro pe lună cât avea la Pandurii, Alexandru Maxim a refuzat oferta. În final a făcut alegerea perfectă, întrucât jucătorul avea să ajungă la VfB Stuttgart.

Alex Băluță a rămas la Craiova, apoi a plecat afară
Gigi Becali visa să pună mâna și pe Alexandru Băluță (24 de ani), fotbalistul numărul 1 al celor de la ”U” Craiova, ajuns între timp la Slavia Praga. Milioanele de Euro oferite de șeful FCSB au fost refuzate categoric de mândria oltenilor, cei care au fost fermi: ”Becali să viseze!”

”Vreau să spun că suporterii trebuie să stea liniștiți, gândul meu este la Craiova. Sunt căpitanul echipei, ma mândresc cu asta. Mă mândresc că sunt oltean, vreau să se lase deoparte ce a apărut acum, ma concentrez pe ce am de făcut la Craiova, vreau să realizez cu colegii obiectivul de a ridica un trofeu, apoi să ma gândesc la un transfer, dar afară", a spus Băluță într-un interviu acordat site-ului clubului.

Andrei Ivan a fost aproape cu pixul, dar departe cu inima de FCSB
Înainte de Băluță a fost un alt oltean ratat de Becali. La începutul lui 2016, Gigi Becali și patronul Craiovei, Mihai Rotaru se înțeleseseră pentru transferul atacantului de 19 ani, Andrei Ivan, Craiova urmând să primească peste două milioane de euro. Deși presa vuia atunci și anunța mutarea, Andrei Ivan a refuzat în ultimul moment propunerea roș-albaștrilor: ”Nu merg la Steaua! Eu vreau să joc în străinătate, ăsta e visul meu. Dacă nu se va realiza nimic în acest sens, o să rămân la Craiova alături de colegii mei. Chiar nu știu nimic despre negocierile dintre domnul Becali și domnul Rotaru".

Alex Ioniță, rapidistul cu ură supremă față de roș-albaștrii
Cel mai mare anti-stelist din istorie s-a dovedit a fi însă Alex Ioniță, atacantul Astrei Giurgiu. Acesta este un rapidist convins, care şi-a exprimat cu fiecare ocazie antipatia faţă de rivala Steaua/FCSB.

"Mi-aş fi dat cinci ani din viaţă să nu ia titlul Steaua", spunea cu lacrimi în ochi jucătorul Astrei după confuntarea din penultima etapă a sezonului 2016-2017, în care vicecampioana se impunea la Giurgiu, pentru ca apoi, la câteva săptămâni distanţă să spună că mai bine s-ar lăsa de fotbal decât să îmbrace tricoul FCSB.

Nici măcar Alexandru Măţel ...
Înainte de a veni Benzar la FCSB, echipa roș-albastră stătea doar în Gabi Enache. Conștient de pericol, Gigi Becali dorea să betoneze şi partea dreaptă a defensivei Stelei şi a încercat în ianuarie 2017 să-l ia pe Alexandru Măţel de la Dinamo Zagreb.

Fostul fundaş al Astrei l-a refuzat pe patronul Stelei spunând că vrea să rămână la campioana Croaţiei, alături de care a evoluat în grupele Ligii Campionilor:

”A fost interes, dar mi-e foarte greu să plec de aici. Mi-e foarte bine în momentul de faţă, aici mă simt apreciat şi mi-e foarte greu să ajung acum înapoi în România. Nu cred că e un pas înapoi să vii la Steaua, dar mă simt foarte bine aici şi îmi doresc să continui aici”, a spus la acea vreme Măţel.

Pontul Zilei vine de la Cupa Mondială din Rusia! Se joacă masiv un pariu bazat pe spectacol în Franța-Belgia... BREAKING NEWS! Cristiano Ronaldo, întâlnire cu președintele lui Juventus. Portughezii anunță când va avea loc prezentare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x