Antena Căutare

Federatia Romana de Box, suspendata provizoriu din toate competitiile

Federatia Internationala de Box (AIBA) a informat, in cursul zilei de joi, ca a suspendat provizoriu Federatia Romana de Box din toate competitiile internationale.



"Comisia de Disciplina a AIBA a hotarat suspendarea pentru 11 ani pentru ca Obreja nu a respectat termenii suspendarii de doi ani pe care o primise din partea Comisiei de Apel (dupa evenimentele petrecute la Olimpiada de la Beijing), decizie aprobata si de Tribunalul de Arbitraj Sportiv", conform unui comunicat AIBA.

Rudel Obreja a fost acuzat ca a permis sportivilor sa boxeze fara casca de protectie in cadrul finalelor Cupei Romaniei din perioada 16-19 februarie 2009. Acest lucru reprezinta o grava abatere de la regulamentele in vigoare, punandu-se in pericol sanatatea boxerilor.

Nu in ultimul rand, Obreja ar fi prezentat forului mondial dovezi falsificate prin care a incercat sa ascunda ceea ce s-a intamplat la intrecerile contand pentru Cupa Romaniei.

Presedintele suspendat de AIBA a nascut un scandal imens si la Olimpiada de la Beijing, acolo unde in calitate de delegat tehnic al turneului de box i-a acuzat pe unii dintre oficialii AIBA de implicare in manipularea arbitrilor.

Romanul suspendat trei ani si jumatate de catre Comisia de Disciplina a Federatiei Internationale de Box pentru tentativa de corupere a arbitrilor, a fost reales in functie in data de 27 octombrie 2010. Cu toate acestea, forul mondial nu recunoaste aceste alegeri precizand ca este vorba de un oficial suspendat.

Foto: Intact Images

Liga 1: Patru televiziuni in cursa pentru drepturile tv... VIDEO! Victoria Branesti - Steaua 0-1/ Debut cu dreptul pentru Cartu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x