Antena Căutare

Finlanda - România 1-1. Edi Iordănescu: ”Putem trage linie după meciul cu Bosnia!” Disputa s-a văzut pe Antena 1 și AntenaPLAY!

Naționala României a remizat cu Finlanda, la Helsinki, scor 1-1, în penultimul meci din UEFA Nations League. Golurile partidei au fost marcate de Pukki (min. 12), respectiv Tănase (min. 52). În urma acestui rezultat, tricolorii sunt pe ultimul loc în grupă, cu doar patru puncte.

Edi Iordănescu s-a arătat extrem de mulţumit de evoluția tricolorilor la finalul partidei de la Helsinki. Iată ce a declarat!

Partida a fost live pe Antena 1 și AntenaPLAY și liveTEXT și VIDEO pe a1.ro.

FINAL DE MECI!

Min. 90+4. Tricolorii au atacat în valuri poarta finlandezilor, însă nici Cicâldău și nici Rațiu n-au putut înscrie.

Min. 90. Încă o ratare uriașă pentru gazde! Tricolorii scot mingea de pe linia porții în urma unei lovituri de cap după o centrare venită de la colț! Între timp s-au arătat 5 minute de la margine de prelungire.

Min. 84: Ocazie mare pentru Finlanda! Kallman șutează, dar balonul trece pe lângă poartă.

Min. 80: OCAZIE IMENSĂ pentru România! Șutul lui Stanciu din afara careului trece milimetric pe lângă vinclu porții finlandeze.

Min. 79: Iese Sorescu și intră Drăguș.

Min. 67: Trei schimbări făcute simultan de Edi Iordănescu. Tănase , Man și Alibec sunt înlocuiți de Stanciu, Pușcaș și Cordea.

Min. 59: O nouă ocazie pentru tricolori! Denis Man șutează cu piciorul drept, dar balonul este reținut de Hradecky.

Min. 52: GOOOOOL România! Tănase restabilește egalitatea cu un șut din prima după o pasă în careu primită din partea lui Bancu.

Min. 51: Ratare România! Sorescu trimite periculos cu capul, dar balonul trece pe lângă poarta finlandezilor.

Min. 50: Ocazie România! Dejan Sorescu pătrunde în careul gazdelor și șutează la poartă, dar Hradecky reușește să respingă.

A început repriza secundă!

FINAL de prima repriză! România este condusă de Finlanda cu 1-0 după primele 45 de minute. Pukki a deschis scorul în minutul 12.

Min. 40: Bancu șutează în forță de la marginea careului, dar trimite pe lângă poartă

Min. 33: TIPLĂ OCAZIE pentru România! În mai puțin de un minut, tricolorii trimit de două ori mingea în bară prin Sorescu și Rațiu, pentru ca Tănase să încheie faza cu un șut din prima foarte aproape de bara porții finlandezilor.

Min. 31: Bancu scapă singur spre poarta finlandezilor, patrunde în care, însă este blocat de defensiva gazdelor chiar în momentul șutului.

Min. 26: Primul șut pe poarta al tricolorilor. Răzvan Marin șutează de la marginea careului, însă Hradecky reține fără prea mari emoții.

Min. 12: GOL Finlanda! Pukki deschide scorul cu un șut de la marginea careului.

Min. 5: Prima acțiune a tricolorilor. Sorescu patrunde în careul oaspeților, dar este blocat de unul dintre fundași.

Start de partidă! Naționala României joacă în echipament albastru, iar Finlanda în alb.

Peste 25.000 de oameni sunt prezenți în tribunele stadionului Helsinki Olympic Stadium. Dintre aceștia 100 sunt fani ai naționalei noastre.

Echipele de start:

Finlanda: Hradecky – Alho, Vaisanen, Ivanov, Jensen, Uronen – Valakari, Schuller, Kamara – Jensen, Pukki
Rezerve: Eriksson, Sinisalo, Tenho, Hostikka, Niskanen, Soiri, Lingman, Kairinen, Forss, Pohjanpalo, Kallman, Hoskonen

România: Radu – Rațiu, Nedelcearu, Rus, Bancu – R. Marin, M. Marin, Tănase – Man, Alibec, Sorescu
Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mitrea, Manea, Băluță, Cicâldău, Pușcaș, Stanciu, Olaru, Drăguș, Camora, Cordea

Selecționerul Edward Iordănescu nu se va putea baza pe căpitanul naționalei, Vlad Chiricheș, care s-a accidentat în ultima partidă de campionat. În absența fundașului de la Cremonese banderola de căpitan va fi purtată de Răzvan Marin.


România își joacă ultima șansă pentru evita retrogradarea și are nevoie de cel puțin egal la Helsinki, cu Finlanda. Cu 180 de minute înainte de încheierea fazei grupelor, tricolorii au o singură victorie, acasă cu Finlanda, și în rest eșecuri pe linie. Două în fața Muntenegru și unul în Bosnia și Herțegovina, ceea ce a dus la un bilanț catastrofal după patru meciuri: o victorie, trei înfrângeri, golaveraj 1-6.

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia din Liga Națiunilor

În cursul zilei de sâmbătă, FRF a transmis lista cu cei 27 de jucători convocați de Edi Iordănescu pentru ultimele două partide din Liga Națiunilor.

PORTARI: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Bogdan Mitrea (Universitatea Craiova, 1/1), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).

Programul României în Grupa 3 din Liga Națiunilor, Liga B

4 iunie 2022

Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1

Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0

Finlanda – Muntenegru 2-0

11 iunie 2022

Muntenegru – Bosnia Herțegovina 1-1

ROMÂNIA – Finlanda 1-0.

14 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina – Finlanda 3-2

ROMÂNIA – Muntenegru 0-3

23 septembrie 2022

Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45

Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022

Muntenegru – Finlanda 21:45

ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45.

Cele mai noi informații despre confruntarea Finalnda - România în UEFA Nations League sunt pe as.ro. Meciul live se vede pe Antena 1 și AntenaPLAY.

Meciurile naţionalei României sunt la Antena 1 pentru următorii 6 ani. Și Finlanda - România, programat pe 23 septembrie, de la 21:45, se vede pe Antena 1 şi Antena Play.

Cum a fost sărbătorit David Popovici la liceul în care învață. Cadoul inedit al profesorilor pentru majoratul campionulu... Antena 1, lider detaşat de audienţă cu meciul Finlanda - România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x