Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Sacrificiul

Gigi Becali le ia apărarea fanilor dinamovişti: "Eu le dau dreptate, pe cuvânt"

Patronul FCSB, Gigi Becali, le-a luat apărarea suporterilor dinamovişti, care au produs incidente la meciul de la Ovidiu, cu FC Viitorul.

Patronul FCSB, Gigi Becali, le-a luat apărarea suporterilor dinamovişti, care au produs incidente la meciul de la Ovidiu, cu FC Viitorul.

"Nu mă bag să râd de alţii, că nu vreau să-mi facă mie după aia Dumenzeu la fel. Nu mai vreau să râd de alţii cum făceam pe vremuri. Râzi? Stai că îţi dau şi ţie aşa. Lucrurile astea să fie învaţare de minte şi pentru suporterii noştri. Uite, Dinamo, club mare, uite ce se întâmplă! Ce să facă şi ei, săracii? Să te duci sute de kilometri... Ai văzut câţi erau? Au şi ei pretenţiile lor, <venim după voi>, că e mare lucru să vină suporterii. Ăştia de la Dinamo am înţeles că sunt oameni civilizaţi şi se duc sute de kilometri. Când vezi 5-0, ce să faci? Nu te oftici? Nu mai ştii ce faci. Au şi ei dreptatea lor. Eu aşa cred. Mă refer la ai mei. Uitaţi-vă la ei ce păţesc, să veniţi, să lăsaţi CSA-ul, să ziceţi: <nea Gigi, mulţumim>. Asta trebuie să facă. Cer oamenii (n.r. - demisia antrenorului Eugen Neagoe), ce vrei să facă, 5-0, tu îţi dai seama? E dreptatea lor. Ce să facă, să aplaude 5-0? Ce să mai susţii când vezi că eşti batjocorit. Eu le dau dreptate, pe cuvânt", a declarat Becali, la ProX.

El l-a criticat pe acţionarul majoritar Ionuţ Negoiţă că s-a implicat la Dinamo: "Dacă nu poţi să faci ceva la un club ca Dinamo, Steaua, Rapid, mă, nu te băga! La alea mici, 5-0, 7-0, cum o fi, dar la Dinamo, Steaua, Rapid nu poţi aşa, cu 5-0. Nu te mai băga! Nu poţi să faci, nu te băga! Nu am bani. Nu te băga, lasă cluburile mari!"

Întrebat cu cine se va lupta la titlu în acest sezon, Becali a răspus: "Eu cred, anul ăsta, mă închin, că nu vreau să par... Vreau să spun pentru bucuria suporterilor. Eu cred că anul acesta se vor bate ei, toţi, la locul 2. Eu cred că vom lua campionatul la pas. Ce văd... ceea ce îmi place mie. Ce văd, cum se conturează echipa, va fi o echipă mare, cred eu."

FC Viitorul a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (1-0), echipa Dinamo, în ultima partidă a etapei I a Ligii I, un meci marcat de incidente.

Au marcat: Iancu '9 şi '69, Ganea '49, Calcan '66, Eric '71.

Fanii dinamovişti, aflaţi în număr de aproximativ 200, i-au înjurat pe patronul Ionuţ Negoiţă şi pe antrenorul Eurgen Neagoe după numai 25 de minute de joc. Suporterii i-au cerut demisia tehnicianului.

După golul de 3-0 al gazdelor, din minutul 66, mai mulţi suporteri dinamovişti au intrat pe teren, fiind cu greu imobilizaţi şi scoşi din suprafaţa de joc de stewarzi.

Jandarmii au intervenit şi s-au postat în faţa peluzei în care se afla galeria dinamovistă, fără a intra în conflict direct cu suporterii.

Managerul general al FC Dinamo, Florin Prunea, a mers la suporteri şi a încercat să-i calmeze.

Meciul a fost reluat după o întrerupere de peste 20 de minute şi după ce galeria dinamovistă a fost evacuată. Gazdele au marcat repede încă două goluri după reluarea partidei.

Nu toţi fanii dinamovişti au părăsit peluza, unul dintre ei întrând pe teren în minutul 75, pentru a-i cere socoteală lui Neagoe. Acesta a fost scos repede din spaţiul de joc şi meciul nu a mai fost oprit.

Dinamo este pe ultimul loc după acest rezultat, în clasament, iar FC Viitorul este pe locul I, la golaveraj.

Sursa : news.ro