Căutare Live

7 MAI 1986. IMPOSIBILUL POSIBIL: Cum a jucat Steaua, în 111 zile, cu FC Barcelona și Real Madrid!!!

În vara lui 1986, Steaua București s-a duelat cu cele mai bune echipe din lume în mai puțin de trei luni. Manchester United, Bayern Munchen sau Juventus n-au putut asta!

În vara lui 1986, Steaua București s-a duelat cu cele mai bune echipe din lume în mai puțin de trei luni. Manchester United, Bayern Munchen sau Juventus n-au putut asta!

Azi sunt 33 de ani. Povestea e știută chiar și de Cristiano Borcea, junele cu televizorul aruncat de furie peste o Dacie 1310 Sport, nevinovată. "Helmi", "Moțăței", "Balamuc", "Colonelul", "Nutria", "Căprioara", "Găboajă", toți băieții aceia frumoși, din teren, plus "Lordul", "Sfinxul", "Puiu" ori "Duzinarul", de pe bancă și, mai apoi, unii de pe gazon, au adus Cupa Campionilor Europeni la București, în acea noapte nebună de 7 mai 1986.

Trecuseră de Anderlecht, în cea mai bună repriză de fotbal din istoria omenirii, dăduseră piept cu FC Barcelona. Urruti nu mai e, se stinse într-un accident de mașină, Victor, ghebosul, a antrenat mulți românași prin Primera și Segunda, Alesanco - nea Sandu, a parcat prin Divizia A pentru a ne arăta ce înseamnă probitatea morală, Marcos a păstorit, și el, echipe bunicele din patria lui Cervantes.

Prin vara lui 1986, Ramon Mendoza era patriarh la Real Madrid. Cel considerat, de mulți, părintele "Quintei" lui Buitre, șmecherii aceia pe nume Butragueno, Michel, Martin Vasquez, Sanchis ori Pardeza.Vrea să arate că e păstor de club cu ștaif. Dă ordin ca la "Trofeul Santiago Bernabeu", din vară, să vină Campioanele Europei. Așa că alături de Dinamo Kiev, deținătoare de Cupa Cupelor, Steaua merge la "albi" acasă. Pe 26 august, gazdele "curentează" echipa noastră cu 4-0, dar scorul e parșiv, până-n minutul 70 fiind 1-0. Buyo e acolo. Și Chendo, cel care, astăzi, e pe banca Realului ce în 20 de zile va juca finala Champions League. Și Camacho, marele Camacho, și Valdano, don Jorge, care, cu fix două luni înainte a devenit campion mondial, și regretatul Juanito, și El Buitre, și "Magicianul" Hugo Sanchez.

Steaua termină pe trei, după ce trece de Anderlecht la...penaltyuri dar ceea ce contează e că în 111 zile a reușit ceea ce nu multe echipe din lume se pot mândri!

Foto: ARHIVA GSP

Stadionul Giulesti a fost demolat complet!... Încă un motiv de mândrie pentru România! Ana Maria Popescu este numărul 1 mondial la spadă cu 176 de puncte obținute!...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri