Antena Căutare

Crina Abrudan e la Londra! Incepe Olimpiada! 8.000.000.000 de ochi pe Albion!

Cea de-a 30-a editie a Jocurilor Olimpice debuteaza, astazi, in capitala Albionului, unde deja a inceput sa ploua!!! Romania are 103 sportivi!

Londra e la a treia strigare! Prima a fost in 1908, in zorii olimpismului. Baronul Pierre de Coubertin pusese bazele Jocurilor moderne, dar lumea nu avea capul la asa ceva. Intrecerile erau in impas. Si atunci a aparut Albionul. A impulsionat fenomenul, dupa un Paris adormit si lucrurile au intrat pe fagasul normal.

A doua oara, in 1948. Omenirea isi lingea ranile dupa un razboi nimicitor, inca se simtea in aer miros de praf de pusca. Din nou, nimanui nu-i era gandul la alergare. Si iar au aparut "sportsmanii"; si iar au pus afacerea pe picioare.

Astazi, Mapamondul este, din nou, la rascruce. Criza mondiala, scandaluri politice majore, o Europa ce pare ca se destrama. Si iar apare Londra!!!

De la 22.12 (in Anglia ora este 20.12, adica anul competitiei), patru miliarde de oameni vor urmari ceremonia de deschidere. Una care a costa "doar" 35 de milioane de euro, fata de "uriesenia" de acum patru ani, de la Beijing, in care s-au investit cam 90 de milioane.

6.200 de ziaristi din 66 de tari si 832 de "medii" vor acoperi Olimpiada

Sunt 10.490 de atleti: 4.688 femei, 5.802 barbati. Pentru prima oara in istorie, TOATE delegatiile (inclusiv tarile arabe) au minimum o femeie in componenta

Indiferent de tara din care provine, femeile nu au voie sa poarte hijeab-ul (baticul traditional) in timp ce concureaza la Olimpiada!

S-au vandut 8,8 milioane de bilete. Un "pachet" cu cazare, bilet la ceremonia de deschidere, produse promotionale, plus bilete la cateva concursuri, costa in jur de...10.000 de lire sterline...Fara masa!

Sunt 7.500 de oficiali

53 de metri este inaltimea Stadionului Olimpic!

2.000 de kilometri de cabluri electrice au fost folosite in Satul Olimpic

Vezi AICI componenta lotului Romaniei!

Foto: Hepta

103 romani vor sa auda imnul!... Tot MApN-ul in genunchi! Lor sa le cereti iertare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x