Antena Căutare

JO 2012: Ce mai e suta in ziua de azi?

Hajos, “Marinarul”, ungurul, intiiul campion olimpic la 100 de metri liber, scotea, in 1896, 01.22.2. “Tarzan, omul maimuta”, cobora primul sub un minut. Azi, Nathan Adrian face 47.52. In 2024, 45 de secunde vor fi, deja, inecate.

Ii zicea Arnold Guttmann. La 13 primaveri, tac’su, ghicindu-l tirselos, l-a aruncat in Dunare. Asa a prins a inota. A devenit Alfred Hajos, adica “Marinarul” in ungureste. Primul campion olimpic din istoria probei de 100 metri liber. La Atena, n-a avut bazin. S-a aruncat direct in mare, intr-o apa la zece grade Celsius si cu valuri de patru metri!!! A scos 01.22.2. Cind Constantin I, printul mostenitor, l-a preguntat, seara, la sprit, unde a invatat sa inoate, a zis, simplu: “In apa!”. A fost unul dintre marii arhitecti ai Budapestei. Profu’ de la Politehnica, unde era student, n-a vrut sa-l invoiasca pentru Olimpiada! I-a pus absente. Cind a revenit, i-a ciripit, sec: “Nepoate, jur ca nu ma intereseaza medaliile tale, ci numai ce raspunsuri o sa dai la urmatorul examen!”

Primul “aaaaaaaaaaaaa” sub un minut!
Johnny Weissmuller era nascut in Banat. Svab. Il stim drept “Tarzan, omul maimuta”. Sportiv urias. Casatorit doar de sase ori. Lucrase ca salvamar prin America. Pe 9 iulie 1922 a scos 58.6. Sub un minut!!! L-au aflat si l-au trimis la Olimpiada. A luat doua “aururi”, in ’24 si ’28. In ’58, in Cuba, juca golf. L-au rapit comunistii, insurgentii, imperialisti vopsiti sau cine o fi fost ei. A zis ca-i “Tarzan”. Nu numai ca l-au dus la hotel, dar i-au oferit protectie pe toata durata sederii…

CITESTE mai mult in Gazeta Sporturilor!

TRAGEDIE! Un fotbalist de la CS Tulcea a murit pe teren... AUR la sarituri! Sandra Izbasa, campioana olimpica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x