Antena Căutare

JO 2012: Meci fabulos facut de Romania la polo, insa Ungaria s-a impus cu 17-15

Trimisa in grupa mortii in turneul de polo, nationala Romaniei s-a prezentat mai mult decat onorabil in primele trei meciuri. Dupa victoria la scor cu tara gazda si infrangerea la doua goluri cu vicecampiona olimpica SUA, pentru baietii lui Istvan Kovacs a venit Ungaria. Nimeni alta decat campioana olimpica en-titre.

La inceputul partidei, Istvan Kovacs a declarat ca ”astazi e roman”, iar in bazin sportivii nostri au jucat ca niste unguri si au fost egali cu favoritii turneului pana la pauza.

Romania a deschis scorul prin Kadar Kalman, dupa 42 de secunde de joc, iar Ungaria a intors rezultatul in minutul 3, ca un minut mai tarziu sa faca 3-1. A venit randul sportivilor nostri sa revina, prin golurile lui Negrean si Ghiban, pentru ca scorul dupa prima repriza sa fie 4-5. Romania a castigat a doua repriza cu 5-4 si a dus scorul la 9-9 la pauza mare.

Ungaria s-a desprins apoi, in premiera, la trei goluri, 13-10, iar diferenta s-a mentinut si in ultimul sfert, principala problema a echipei noastre fiind apararea. Scorul final a fost 17-15 in favoarea maghiarilor, care au bifat astfel prima victorie in grupa B.

Pentru Romania au marcat Kalman Kadar (2 goluri), Alexandru Ghiban (3), Andrei Busila (3), Tiberiu Negrean (2), Cosmin Radu (1), Nicolae Diaconu (1), Alexandru Matei (2). Pentru Ungaria au marcat Peter Biros (3), Tamas Kasas (1), Norbert Hosnyanszky (3), Norbert Madaras (5), Tamas Varga (1), Marton Szivos (2), Gergely Kiss (2).

Serbia - Muntenegru 11-11
In continuare, Romania va intalni vicecampioana europeana Muntenegru (4 august) si castigatoarea Ligii Mondiale Serbia (6 august). Tricolorii au sanse mici de a ajunge in sferturile de finala, dupa ce Serbia si Muntenegru au incheiat la egalitate, scor 11-11.

Serbia, care a castigat medalia de bronz la Beijing, urmareste primul titlu olimpic la polo dupa o perioada de patru ani in care a castigat tot ce se putea la nivel international. O medalie olimpica pentru Muntenegru ar fi prima a acestei tari in orice disciplina.

Serbia se afla acum pe primul loc in grupa B, din care primele patru echipe avanseaza mai departe.

Sursa: jo2012.antena3.ro

FOTO: EPA / Intact Images

Tom Degetel la volei pe plaja... Gimnastica: Gabrielle Douglas, campioana olimpica la individual-compus. Izbasa pe 5, Iordache pe 9...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x