Antena Căutare

Mazda6, primul turism care „innegreste” aerul victoriei pe circuitul de la Indianapolis

Mazda nu este un nume greu in lumea curselor de masini, precum Porsche sau Chevrolet, de exemplu. Dar, in ultimii ani, a ridicat vocea si a obtinut mai multe victorii in toate colturile lumii. Iar la cursa Grand-Am Brickyard Grand Prix 2013 a dat lovitura. La volanul unei Mazda6 SKYACTIV-D  cu 51% piese standard de fabrica, pilotul Sylvain Tremblay s-a impus la clasa GX si Mazda6 a devenit primul autoturism diesel care castiga pe celebrul circuit de la Indianapolis.

Mai mult, victoria este cea de-a 5-a consecutiva pentru noua Mazda6 in aceasta serie de 12 curse si cea care si-a spus cuvantul in Campionatul de Anduranta Grand-Am North America (3 curse). Primele doua au fost Rolex 24 si Cursa de 6 ore de la Sahlen, desfasurate la Daytona si Watkins Glen. Prin urmare, SpeedSource Mazda a castigat si titlul pe echipe la clasa GX.

Modelul de curse Mazda6, care a „innegrit” aerul victoriei la Indianapolis, are sub capota un motor SKYACTIV turbo diesel, de 2.2 litri, ce include 51% piese standard de fabrica. Mazda a ales aceasta abordare pentru ca reprezinta cel mai clar mod de a demonstra calitatea, durabilitatea si fiabilitatea modelelor Mazda. Directorul diviziei Motorsport de la Mazda America de Nord, John Doonan a declarat ca Mazda si tehnologia SKYACTIV au scris o pagina de istorie.

“Aceasta este a 5-a victorie consecutiva in sezonul curent si de departe cea mai importanta. Victoria la Indy este visul oricarui pilot iar acest vis a devenit realitate pentru Mazda”, a declarat Doonan.

De asemenea, Sylvain Tremblay a laudat echipa Mazda pentru calmul si concentrarea de pe parcursul cursei. “Nu a fost o zi usoara dar echipa a ramas concentrata si am reusit sa invingem. Obtinerea primei victorii a unui model diesel la Indy, in primul an al acestui program, vorbeste de la sine pentru Mazda si pentru echipa”, a spus Trembley.

I-au pus "coarne" lui Obama, chiar in timpul unei sedinte foto!... S-a schimbat schimbarea: Rapid, retrogradata, Chiajna, in Liga 1. Cu cine joaca Steaua, maine?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x