Messi duce de unul singur Argentina la Mondiale! Alte 5 staruri din fotbalul mondial care și-au salvat naționalele din pragul umilinței

 

Lionel Messi, probabil cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului, și-a demonstrat încă o dată clasa inegalabilă. În meciul decisiv pentru calificarea Argentinei la Campionatul Mondial, starul Barcelonei a fost din nou la înălțime, a marcat un hat-trick și a calificat naționale ”pumelor” la Mondialul din Rusia!

Messi nu este însă un caz unic în istoria fotbalului atunci când vine vorba de salvarea unei naționale. De-a lungul ultimilor ani, în fotbalul mondial am avut și alte cazuri în care fotbaliști de clasă au pus piciorul (sau mâna) în prag și și-au salvat naționalele în momente dificile. 

Cristiano Ronaldo vs. Suedia 3-2, în PlayOff-ul pentru Mondialul din 2014!
La fel ca Messi, rivalul său de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a reușit, în 2013, să-și ducă de unul singur naționala la Campionatului Mondial din Brazilia. Într-un meci contra altei legende a fotbalului, Zlatan Ibrahimovic, CR7 a reușit un hat-trick de senzație

David Beckham vs Grecia, ultimul meci din preliminariile CM din 2002 
Fostul ”galactic”, David Beckham, a jucat un rol fundamental în 2001, în meciul din preliminarii cu Grecia. În minutul 90+3, Becks marca golul care ducea Anglia la Mondialul din Coreea de Sud și Japonia, dar și golul care salva Anglia din fața unei umilințe uriașe.

Francesco Totti vs Australia, Mondialul din 2006
Înainte să ajungă campioană a lumii, naționala Italiei a suferit foarte mult în 2006. În „optimi”, Francesco a salvat Squadra Azzurra cu un gol marcat din penalty în ultimele secunde! Meciul se ducea către prelungiri, acolo unde orice era posibil. 

Thierry Henry vs Irlanda în Play-Off-ul pentru Cupa Mondială din Africa de Sud!
În 2009, fostul star al Barcelonei și al celor de la Arsenal, Thierry Henry, pune mâna în prag și califică Franța la Mondiale. La propriu. Atacantul i-a mingea cu mâna, ajunge în fața porții și înscrie un gol care califică, nemeritat, Franța la Mondiale în dauna Irlandei.

Jermain Defoe vs Slovenia la Cupa Mondială din 2010!
Deși era într-o grupă cu naționale modeste și foarte modeste, precum Algeria, SUA și Slovenia, Anglia a avut nevoie de evoluția deosebită a lui Jermain Defoe. Atacantul trecut pe la Tottenham a marcat un gol în ultimul meci cu Slovenia și a scos Anglia din grupă, evitând (încă) o rușine!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe