Antena Căutare

Muntenegru, noua campioana europeana la handbal feminin

Supermatia Norvegiei in handbalul femin a fost intrerupta. Muntenegru a devenit noua campioana europeana, dupa ce a invins-o dumininca, in finala de la Belgrad, pe castigatoarea ultimelor patru editii, Norvegia, scor 34-31, la capatul a patru reprize de prelungiri.

Meciul a avut nevoie de patru reprize de prelungiri, dupa ce la capatul celor 60 de minute scorul a fost egal, 24-24. Prima serie de cate doua reprize de prelungiri s-a terminat si ea la egalitate, 28-28, insa cea de-a doua serie a facut diferenta.

Cele mai bune marcatoare ale partidei au fost Ida Alstad (Norvegia) – 11 goluri si Milena Knezevic (Muntenegru) 10 goluri

La invingatoare au evoluat si doua jucatoare de la Oltchim Ramnicu Valcea: Katarina Bulatovic(8g) si Marija Jovanovic (2g). Bulatovic, care joaca pentru Oltchim Ramnicu Valcea, a incheiat turneul final in postura de golgetera cu 56 de goluri.

A fost a opta finala a nordicelor din ultimii 7 ani, fiind singura nationala care a reusit o astfel de performanta. Cele doua echipe s-au mai intalnit in acest an, in finala olimpica de la Londra, unde Norvegia s-a impus, scor 26-23.

Finala mica a fost castigata de Ungaria, care a dispus de Serbia cu scorul de 41-38, dupa prelungiri. La capatul celor doua reprize de 30 de minute scorul a fost egal, 33-33. Ungaria a castigat titlul european in anul 2000, in Romania, si a mai cucerit doua medalii de bronz, in 1998 si 2004.

Romania a incheiat participarea la CE din Serbia pe locul al zecelea.

sursa foto: ehf-euro.com

Corinthians a castigat Campionatul Mondial al cluburilor, dupa ce a invins in finala pe Chelsea... Europa la raport! Real, Inter, Bayern si Lyon, dezamagirile rundei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x