Antena Căutare

Noul val, luat de val! Antrenorii tineri ignora "pajura" si aleg "capul". In gura! Exemplele Reghecampf si Contra

Laurentiu Reghecampf. Cosmin Contra. Fosti fotbalisti, actuali antrenori. Buni! Pana in momentul in care euforia debutului in meserie aduce aroganta si iesirile in decor

Au facut "Scoala de Antrenori"! Dar oare unde se poate face "Scoala de Caracter"?

"Unit spre 24", Laurentiu Reghecampf se regaseste, in aceste momente, pe "Route 25". Campionatul castigat la pas cu Steaua i-a adus faima, recunostinta, dar si o presiune in plus. Pana aici, totul e legat de meserie. Asa se intampla. Numai ca la Reghe "Meister", omul cu principii si pregatire nemtesti, succesul a adus si aroganta, definita de MM Stoica, manager si prieten, ca un rau necesar pentru a nu stopa progresul pe plan profesional.

Aflat in functia de antrenor principal al celei mai importante echipe din Romania, Reghecampf se comporta mult sub nivel. Ca o comparatie, modul in care tehnicianul discuta si manageriaza relatia cu jurnalistii este de laudat la fel de mult precum cele doua meciuri jucate de Steaua in Liga Campionilor. Pentru aducere aminte, 0-3 cu Schalke si 0-4 cu Chelsea.

Recent, dupa multe episoade in care a intrat in conflict cu presa, Reghe a fost trimis sa se pregateasca de Champions League. O "aroganta" din partea jurnalistilor prezenti la Vaslui, rasplatita, conform martorilor, destul de fizic de antrenorul stelistilor. Ca o curiozitate, oare Pep Guardiola, antrenor si el (nu?), se mai bate, din cand in cand, cu presa sau mai injura ziaristii in timp ce face din Bayern o noua tiki-taka?

Lasam aroganta campionilor si il vizitam pe Cosmin Contra, omul care si-a pus amprenta indiscutabil pe exprimarea fotbalistica a Petrolului. Vulcanic din fire, un fel de Dan Petrescu al Urziceniului (chiar, asa de aprinsi sunt toti fundasii dreapta de la nationala?), "Gurita" nu reuseste sa se controleze atunci cand are impresia ca e nedreptatit. Si are o problema cu fluierasii, nu cu ziaristii.

Ii alearga pe unde ii prinde si se alege cu etape de suspendare. Daca il intrebi, zice ca nu ii injura niciodata, doar arbitrii au ceva cu el si ii acorda "rosu" fara sa fie vinovat. In aceasta etapa, Contra a fost suparat rau de tot. In primul rand pentru ca a fost invins, dupa foarte mult timp, intr-un meci din Liga I, iar in al doilea rand ca l-a suparat "maniera" de arbitraj a lui Balaj. A protestat atat de rau incat a fost nevoie de vreo trei-patru oameni sa-l tina in momentul in care se apropia de central. Frumoasa imagine! Ca o alta curiozitate, oare il vedeti vreodata pe Carlo Ancelotti, antrenor si el (nu?), tinut de Zidane, Sergio Ramos si Cristiano Ronaldo in timp ce dorea sa se razboiasca in fel si chip cu vreun arbitru?

Dar poate alte cateva dusuri europene ar mai stopa macar putin sprintul din terenul arogantei... Final!

"Neatza", la Maratonul International Bucuresti... S-au tras la sorti meciurile din Cupa Romaniei! Rapid-Petrolul, derby-ul optimilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x