Antena Căutare

(P) Cele mai mari performanțe ale naționalei României de fotbal

Fotbalul românesc nu este nici pe departe în cea mai bună perioadă a sa. Atât echipele de club, cât și echipa națională (în competițiile internaționale) se chinuie cu echipe din țări foarte mici, înregistrând dezamăgiri una mai rușinoasă decât alta.

imagine stadion de fotbal
Care sunt cele mai mari performanțe ale naționalei României de fotbal

Cu toate acestea, nu am avut mereu rezultate slabe la fotbal, ba chiar ne putem lăuda cu performanțe pe care ni le amintim mereu cu mândrie.

Despre cele mai mari performanțe ale naționalei României de fotbal ne propunem să vorbim și noi în acest articol. Sigur iți vei aminti cu drag sau vei fi surprins de aceste reușite răsunătoare ale naționalei noastre de fotbal.

Citește și: Doliu la CFR Cluj. A murit Ilie Florian, unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Dan Petrescu: „Rămas bun, prieten drag!”

Calificarea în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal din 1994

Dacă acum visăm la calificarea la o ediție a Campionatului Mondial de Fotbal, în 1994 ajungeam până în sferturile de finală.

În grupe am învins Columbia cu scorul de 3 - 1, golurile echipei noastre fiind marcate de Raducioiu (în minutul 16 și 89) și Hagi în minutul 34, dar și Statele Unite cu 1 - 0, victorie adusă de golul lui Petrescu din minutul 17. În ciuda înfrângerii cu 4 - 1 suferită în fața Elvetiei, golul echipei noastre fiind marcat de Hagi, Romania termină pe prima poziție a grupei.

În optimi, Romania învingea Argentina cu 3 - 2. Dumitrescu a marcat în minutele 11, respectiv 18, iar Hagi marca golul victoriei în minutul 58. Pentru Argentina a marcat Batistuta, din penalty, respectiv Balbo.

Visul frumos s-a încheiat în sferturi, acolo unde Romania întâlnea Suedia. Chiar daca suedezii au deschis scorul, golul lui Raducioiu din minutul 88 trimitea meciul în prelungiri. Tot Raducioiu marca pentru scorul de 2 -1, în minutul 101, iar meciul ajungea să fie decis la penalty, în urma egalării de către Andersson din minutul 115.

La penalty Petrescu și Belodedici nu au fost foarte inspirați, iar astfel aventura naționalei noastre de fotbal se încheia aici.

Citește și: Rafael Nadal a devenit tată pentru prima oară. Ce nume a ales pentru fiul său

Sferturile Campionatului European de fotbal din 2000

În 2000, naționala de fotbal a României părea să aibă o grupa imposibila cu Portugalia, Anglia și Germania. Cu toate acestea, a reușit să producă surpriza. Cu Germania, naționala noastră de fotbal a reușit să obțină un punct, în urma egalului 1 - 1. Pentru Romania a marcat Moldovan în minutul 5.

Apoi Romania pierdea cu Portugalia, în urma unui gol primit în prelungiri, în minutul 94.

Victoria României cu 3 - 2 împotrivă Angliei a adus calificarea de pe locul 2. În acel meci au marcat Chivu, Dorinel Munteanu și Ganea, în fata a peste 30.000 de spectatori.

Au urmat sferturile de finala, unde Romania era învinsă de Italia prin golurile lui Totti și Inzaghi, scorul final fiind 2 - 0.

Victorii importante ale Naționalei României

Echipa națională de fotbal a României a obținut, de-a lungul timpului, multe rezultate cu care merita să ne mândrim. Amintim câteva dintre ele în rândurile următoare:

  • Romania 2 - 1 Anglia: pe 15 octombrie, în 1980, Romania învingea Anglia prin golurile marcate de Răducanu și de Iordănescu, însă cu toate acestea nu ne-am calificat la ediția finala a campionatului mondial
  • Romania 1 - 0 Italia - 3 ani mai tărziu, Romania obținea o alta victorie importanta, de data aceasta împotrivă Italiei. Boloni marca singurul gol al partidei, gol care ne aducea victoria din preliminariile Euro 1984. Pe atunci, Italia era campioana mondiala, iar de aceea aceasta este una dintre cele mai mari victorii ale naționalei noastre de fotbal
  • Romania 5 - 1 Germania - Un adevărat spectacol a oferit națională României de fotbal pe 28 aprilie 2004. Sigur, era doar o partida amicala, însă asta nu înseamnă aproape nimic. Romania zdrobea Germania prin golurile lui Plesan, Raț, Danciulescu (35 & 43) și Caramarin
  • Romania 1 – 0 Olanda – una dintre ultimele mari victorii obținute de Romania a fost în 2007, atunci când golul lui Goian aducea victoria, respectiv câștigarea grupei de calificare la Euro 2008

Acestea au fost cele mai mari succese ale naționalei noastre de fotbal în vremurile în care jucătorii romani activau la cluburi mari din Europa. Astăzi, la top case pariuri online, echipa noastră este adesea mai slab cotata, indiferent de adversar. Am ajuns ca nici măcar la pariuri să nu fim favoriți în fața unor echipe care în trecut le surclasam la scor de neprezentare.

Cu toate acestea, nu ne rămâne decât să fim optimiști și să visam la clipa în care Romania va fi iarăși un nume mare în lumea fotbalului.

David Popovici, reacție după ce s-a speculat că și-a cumpărat o mașină foarte scumpă. Sportivul a dat în vileag un fake ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x