Antena Căutare

Paralimpicii romani, in frunte cu campionul Eduard Novak, au revenit acasa

Sportivii romani care au participat la Jocurile Paralimpice de la Londra s-au intors in tara. Participarea la aceasta competitie a fost cea mai mare realizare din viata, au spus sportivii la sosirea pe Aeroportul Otopeni. Cel mai aplaudat a fost Eduard Novak, ciclistul care a obtinut doua medalii la Londra.

Cu zambetul pe buze, Eduard Novak s-a intors triumfator acasa. Este primul campion paralimpic din istoria Romaniei si a stat in fruntea delegatiei la sosirea pe aeroportul Otopeni. Pe langa medalia de aur de la proba de urmarire 4 kilometri, el a castigat si medalia de argint la proba de contratimp. Ciclistul a asteptat 10 ani a asteptat aceasta clipa.

“Au fost cele mai frumoase jocuri paralimpice de pana acum. Eu am castigat chiar la favorita la 4 km urmarire am fost foarte aplaudat, respectat parca as fi fost eu britanicul lor”, a declarat Novak. Sportivului i-au lipsit numai sapte secunde pentru a obtine al doilea titlu olimpic. A trecut si prin momente critice, iar o intamplare care s-ar fi putut incheia prost i-a dat curaj lui Novak: „La Manchester era sa ma calce o masina si a fost foarte aproape si am zis ca daca nici masina aceasta nu m-a calcat atunci o sa inving”.

Chiar daca ceilalti concurenti nu au obtinut medalii, participarea la Jocurile Paralimpice a fost o experienta de neuitat. Sportivii nostrii au acum o noua tinta. Sa inceapa pregatrile pentru urmatoarea olimpiada- cea de la Rio.

Gica Hagi: "Am avut ghinionul sa ma nasc roman"... Cursele de coasta revin pe urcarea spre Paltinis dupa aproape 30 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x