Antena Căutare

Paul Gascoigne, povestea intunecata! Despre cum se autodistruge o legenda

Generatia tanara il stie pe Gascoigne din paginile tabloidelor. E inconjurat de alcool, ba chiar stapanit, isi altoieste fiecare partenera de viata si e invaluit de o stare depresiva fara sfarsit. Asta stiu pustii din valul lui CR7 si Messi. Dar "Gazza" n-a fost doar atat

Povestea lui Paul John Gascoigne incepe pe 27 mai. 1967, anul nasterii. N-a stralucit la scoala, dar a invatat cat sa se poata tina de fotbal. La 13 ani, intra pentru prima data pe poarta unui club de fotbal. Newcastle ii zice. Cinci sezoane trage de el pentru a parasi sectia de copii si juniori pentru a trece la prima echipa. Pana atunci, "Gazza" isi ocupa timpul cu scoala si fotbalul la echipa locala Redheugh Boys Club.

10, cifra pe care nu o poate uita. In niciun fel

Cand ai 10 ani esti doar un copil. Te multumesti sa-ti copiezi modelele si sa visezi ca intr-o zi altii te vor urma pe tine. Pentru micul Gascoigne, prima varsta de doua cifre a fost un adevarat cosmar. N-a stiut ce inseamna o casa cu mai multe camere. N-avea nici macar o baie proprie, iar pentru un dus trebuia sa astepte chiar si cateva ore. A strans din dinti si a crezut intotdeauna ca isi va depasi conditia.

Dar incercarile il loveau inca de-atunci. O zi obisnuita s-a transformat intr-un adevarat cosmar cand Gascoigne a fost martor la un accident teribil. O masina l-a lovit pe unul din prietenii sai si l-a omorat pe loc. A avut nevoie de ajutor specializat pentru a trece peste eveniment. Si-a revenit, dar cosmarurile cu sunetul franelor si mirosul cauciucurilor l-a urmarit intotdeauna.

Pentru ca un necaz nu vine niciodata singur, ce expresie rece!, a fost anuntat ca tatal sau sufera de epilepsie. Tratamente, crize si inca o stare de neliniste pentru Gascoigne.

Terenul de fotbal, singurul medicament folositor

De-a lungul timpului, "Gazza" a devenit o adevarata farmacie gratie medicamentelor pe care le-a primit pe reteta. Un singur loc, insa, avea sa-si faca efectul pentru linistea mult dorita, terenul de antrenament! Din cauza evenimentelor triste din interiorul familiei, a ratat selectiile la Ipswich, Middlesbrough si Southampton.

Dar sansa avea sa-i zambeasca, in sfarsit! Era cel mai bun in meciurile cu gasca, iar un scouter l-a zarit. L-a tras, frumos, intr-o parte si l-a convins repede. "Vrei sa ajungi eroul Angliei?". Raspunsul il stim. Asa a ajuns la Newcastle, club pentru care a stat cinci ani la juniori si trei sezoane la echipa mare. 92 de meciuri si 21 de goluri la primul contact cu fotbalul adevarat.

Dejan Savicevici a facut dezvaluiri despre finala Cupei Campionilor din 1991. "Francezii ne-au oferit 500.000 de ma... O alta glorie traverseaza momente grele! Costica Stefanescu, internat in stare grava...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x