Antena Căutare

Peste 125 de sportive, din 23 de ţări, la ”World Challenge Cup” la gimnastică ritmică, de la Cluj-Napoca

Prima competiţie internaţională de anvergură la gimnastică ritmică din România, World Challenge Cup, va debuta vineri, la BT Arena, cu participarea a peste 125 de sportive, din 23 de ţări. Ţara noastră va fi reprezentată de Denisa Mailat şi Andreea Verdeş.

Prima competiţie internaţională de anvergură la gimnastică ritmică din România, World Challenge Cup, va debuta vineri, la BT Arena, cu participarea a peste 125 de sportive, din 23 de ţări. Ţara noastră va fi reprezentată de Denisa Mailat şi Andreea Verdeş.

Competiţia de la finalul acestei săptămâni este una importantă în calendarul internaţional, pentru că are loc cu doar două săptămâni înaintea Campionatului Mondial de la Baku, unde se va lupta pentru calificarea la JO de la Tokyo.

La start sunt înscrise 130 de gimnaste, din 23 de ţări, şi vor concura în două probe – individuală şi de ansamblu.

” În general cam toate ţările şi-au trimis gimnastele din prima linie pentru că este o competiţie de top, organizată cu două săptămâni înainte de CM de calificare pentru Tokyo şi este un prilej foarte bun de a a-şi verifica exerciţiile şi de a intra în formă. România va participa cu Denisa Mailat şi Andreea Verdeş, care au avut un parcurs foarte bun anul acesta. Aş menţiona aici participarea la Europene, unde au obţinut două locuri de calificare pentru următoarea ediţie, s-au clasat în primele 20. Este un rezultat meritoriu, având în vedere că suntem între cele opt ţări care au calificat două gimnaste. Sunt într-o formă bună şi sperăm să aibă o evoluţie bună şi la Cluj, dar şi la Campionatul Mondial din septembrie, de la Baku”, a precizat preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu.

Vineri şi sâmbătă vor avea loc concursurile de calificări, începând cu ora 13.30, respectiv 14.00, iar duminică, de la ora 13.00, sunt programate finalele la individual şi ansamblu. Duminică vor evolua cele mai bune opt gimnaste de la fiecare obiect (cerc, minge, măciuci şi panglică) şi cele mai bune opt ansambluri de la cele două exerciţii prezentate în calificări (cinci mingi şi trei cercuri + două perechi de măciuci).

Ceremonia de premiere este prevăzută în jurul orei 16.45.

Biletele pentru iubitorii gimnasticii ritmice sunt deja puse în vânzare, cu preţuri cuprinse între 65 şi 220 de lei, în funcţie de poziţia în sală. De asemenea, în proximitatea BT Arena vor fi instalate ecrane de mari dimensiuni.

Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup Cluj-Napoca va fi transmisă de Telekom Sport.

Sursa : news.ro

Audierea înotătorului chinez Sun Yang la TAS, amânată pentru luna octombrie... Jucătorul surd de tenis Lee Duck-hee, eliminat în turul doi la Winston-Salem...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x