Antena Căutare

Presa franceza, despre gazonul Arenei Nationale: "Arata cu un camp de cartofi"

La doar cateva minute dupa fluierul de start al partidei Romania-Franta, bucati de iarba sareau in toate directiile. Jurnalistii francezi s-au scandalizat spunand ca este o bataie de joc. "Arena Nationala este un paradox. Cum poate un stadion de asemenea anvergura sa aiba un asa gazon? Sigur, campul de cartofi pe care a evoluat nationala Frantei nu poate explica in totalitate jocul oaspetilor", a comentat L'Equipe.

"Pe un teren nedemn pentru o partida internationala de acest nivel, Franta n-a putut mai mult de o remiza cu Romania. Gazonul s-a dislocat si a devenit realmente imposibil. "
France Football


"Arena Nationala a avut totul, mai putin gazon. Era complicat sa joci fotbal. Astfel, actorii acestei parodii de meci international s-au prins intr-un joc in care fiecare schimbare de directie, alunecare, transforma iarba intr-un grotesc camp de cartofi. Meciul de la Bucuresti a aratat fragilitatea Frantei, care cand avea mingea nu stia ce sa faca cu ea si care a permis Romaniei sa isi creeze ocazii, e adevarat, rare", scrie Le Monde.


"Franta, multumita cu remiza. A avut posesia balonului, dar n-a parut capabila sa puna realmente in pericol poarta Romaniei, pe un teren extrem de prost. Franta a luat un punct valoros, deci calatoria in Romania n-a fost asa rea", a comentat cotidianul Le Parisien.

France Soir a comentat ca "slabi tehnic si apatici, francezii au smuls un egal amarat pe un gazon dezastruos". "Un 0-0 care nu li se potriveste. Pe un teren care arata ca un camp de cartofi dupa un sfert de ora de joc, Franta n-a parut prea decisa sa ia cele trei puncte. Egalul e cu atat mai nepotrivit cu cat Bosnia a castigat si s-a apropiat in clasament", a scris cotidianul.

"Franta ia un punct din Romania. Un punct mic la finalul unei seri triste. Condusi de un public devotat, romanii au intrat mai bine in meci. Factorul care a stricat jocul a fost gazonul, unul devenit pe alocuri impracticabil si transformat intr-un teren minat. Gazonul a fost catastrofal, impropriu pentru o astfel de partida", a scris Ouest France.

"Franta, tinuta in sah de Romania. Pe un teren deplorabil, «Les Bleus» n-au putut scoate mai mult decat un egal trist. Franta a avut posesia, dar si mari probleme in jocul ofensiv. Terenul prost a contribuit cu siguranta la calitatea slaba a partidei", a notat cotidianul Le Figaro.

"Nu prea inspirata si impiedicata de un teren in conditii proaste, Franta s-a luptat la Bucuresti pentru un 0-0", a titrat publicatia Le Point.

"Gazon blestemat", a titrat L'Express: "Sub crampoanele jucatorilor, gazonul s-a rupt, aratand mai degraba ca o gradina presarata cu musuroaie de cartite".

Cotidianul 20 Minutes a precizat ca Franta este mai aproape de calificare, dar jocul nu ofera siguranta, iar Metro France a subliniat ca terenul a fost groaznic. "Angajamentul romanilor, unul superior, dar si gazonul pe care pana si o echipa de liga a treia ar fi refuzat sa intre, au complicat planurile baietilor lui Blanc".

foto: gsp.ro

Marcel Pavel si FRF, amendati cu 5.000 de lei pentru intonarea gresita a inmului national... Preliminarii CE 2012: Italia, Spania si Olanda, calificate la turneul final. Vezi rezultatele complete!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x