Antena Căutare

Razvan Lucescu: "Nu vad nici o speranta pentru fotbalul romanesc"

Razvan Lucescu vorbeste despre plecarea lui Dinu Gheorghe, relatia sa cu Copos, "teribilistul” Mutu, viitorul sumbru al "nationalei" si-i raspunde acid lui Hagi.

- Domnule Lucescu, sunteti pe locul doi, toata lumea vorbeste despre cum sufla Rapidul in ceafa liderului Dinamo. E asta o presiune in plus?
- Nu are relevanta! Eu trebuie sa creez un grup care are nevoie de obiective indraznete. Punct! Sigur ca poate fi o presiune in plus pentru baieti, dar asta reprezinta un avantaj, nu o piedica.

- Apropo de Dinamo, sincer, va reprosati fraza aceea de la tunel, adresata lui Coltescu, in Stefan cel Mare?
- Am tot vorbit despre asta. Dinamovistii m-au reclamat la comisii atunci, e treaba lor. Eu sunt bine, fericit. Probabil ei sunt nefericiti si nu dorm bine noaptea. Recunosc, a fost naivitatea mea ca am vorbit langa un cameraman. Dar ce i-am spus arbitrului atunci l-a zdruncinat, iar in repriza a doua a arbitrat impecabil!

"Am devenit imun la presiunea pusa de Copos"
- S-a tot vorbit ca ati avut o campanie de transferuri fara precedent.
- Nu e chiar asa. Investitii prea mari in jucatori nu s-au facut, sa fim seriosi! Am umplut locurile lasate libere de cei care au plecat si am preferat jucatori pe final de contract pentru ca este criza si n-am vrut sa ne pierdem stabilitatea financiara. Iar daca ai stabilitate, siguranta si liniste, totul este OK.

- Si le aveti?
- Pentru moment, da. Vorbeai de transferuri. Da, noi la 1 iulie aveam deja lotul schitat, cu 18 jucatori si alti cativa de la Rapid II, ceea ce la echipa asta nu s-a mai intamplat de foarte multi ani.

- Proverbiala presiune pusa de George Copos este si reala?
- As face o comparatie cu perioada din 2006. Atunci era doar Copos, ca voce printre patroni. Si poate si Gigi Becali, dar mai putin, atunci era pozitiv, abia mai tarziu s-a schimbat. In ziua de azi, mai toti patronii pun presiune, numai vocea lor se aude, iar cea a lui Copos a devenit, evident, mai slab perceputa. Poate am devenit si eu mai imun intre timp...

- Se resimte plecarea lui Dinu Gheorghe?
- Dinu e pentru mine un prieten adevarat, un om extraordinar, am multe amintiri cu el, si de la Rapid, si de la Brasov. Am fost impreuna si la bine, si la greu, are un loc aparte in sufletul meu.

- Ar putea sa mai revina la Rapid?
- (rade) Nu stiu, orice e posibil, viata e ca un film.

- Vine Zotta in locul lui?
- Ca o fi Zotta sau altcineva, Rapid are neaparata nevoie de un om in conducere, daca nu chiar de vreo doi-trei. Nu stiu cine va fi. Treaba mea e pe teren.

"La nationala sunt doar interese"
- Ce ziceti de amicalele echipei nationale cu Belgia si cu Grecia?
- Teste utile! Conteaza mai putin rezultatele acum, selectionerul trebuie sa vada pe cine se poate baza, sunt si situatii speciale, ca Marica, pentru ca nu joaca, sau Mutu, care are o varsta si nu se stie cat va mai continua.

- Hagi spunea recent ca il sperie faptul ca ultimii doi selectioneri au rulat vreo 50 de jucatori.
- Cand va accepta el oferta Federatiei, va sti sa aleaga un grup de 25, cu siguranta!

- N-ar fi prea usor...
- Tocmai, fotbalul romanesc asta ofera! Stiu ca inaintea unui meci cu Israel am ramas fara vreo noua convocati, ce era sa fac? Pe Tanase, un jucator pe care m-as fi bazat, din 21 de meciuri l-am avut doar la vreo 7. Stefan Radu la fel, din 21, l-am avut si eu la un meci. Si tot asa. E usor sa vorbesti asa, dar inseamna ca o faci superficial. Am operat si o intinerire, desi s-a spus ca nu, stiu ca e un joc al intereselor la noi... Fotbalul nostru traverseaza o perioada dificila, vedem numai scandaluri, jigniri, minciuna si ipocrizie.

- Sperante avem?
- Eu nu prea le vad, poate doar asa, intamplator.

- Doua vorbe si despre Chivu? Pleaca de la Inter?
- E prematur sa vorbim, mai are vreo opt luni de contract. Cristi e cel mai titrat jucator roman din istorie, e un exemplu si ca om, pentru tineri.

- Si Mutu?
- Un mare talent care ar fi putut obtine de la fotbal enorm. Viata lui extrasportiva teribilista i-a afectat cariera. Pacat!

"Tata poate sa iasa in presa si sa spuna ce vrea, sa-mi ia apararea, nu-l pot opri. Am incercat de multe ori sa-l conving sa nu mai vorbeasca despre mine si n-am reusit"
Razvan Lucescu, antrenor Rapid

Sursa: gsp

Foto: Hepta

Steaua, data afara de primarie de pe National Arena... Noi dezvaluiri despre imprumutul pe care sotia lui Mircea Sandu i l-a acordat lui Jean Padureanu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x