Antena Căutare

15 ani de la momentul în care nemții ne-au implorat să nu-i umilim: „Vă rog, opriți-vă! Lăsați-o mai ușor”

Echipele naționale de tineret ale României și Germaniei se vor înfrunta astăzi, la Bologna, în semifinalele Campionatului European U21. Confruntările dintre cele două reprezentative, de-a lungul vremii, au fost rare și cele mai multe au avut carcter amical

Echipele naționale de tineret ale României și Germaniei se vor înfrunta astăzi, la Bologna, în semifinalele Campionatului European U21. Confruntările dintre cele două reprezentative, de-a lungul vremii, au fost rare și cele mai multe au avut caracter amical.

Bilanțul meciurilor oficiale le este favorabil nemților, care la nivel de echipe de seniori au câștigat o partidă și au remizat o dată. Ambele dueluri s-au consemnat la turnee finale de Campionat European, așa cum se întâmplă și acum.

Există însă și un moment în care naționala țării noastre a reușit unul dintre cele mai bune jocuri din întreaga sa existență, iar adversară i-a fost tocmai Germania.

Pe defunctul stadion din Giulești, în 2004, cele două echipe naționale se înfruntau într-o partidă amicală. Germania venea din postura vicecampioanei lumii, titulatură obținută în anul 2002 la turneul din Coreea de Sud și Japonia, în vreme ce noi tocmai ratasem calificarea la Euro 2004, acolo unde adversara noastră urma să joace.

Meciul a fost unul de poveste pentru tricolorii noștri. Au câștigat cu 5-1, iar Mhăiță Pleșan și Ionel Dănciulescu făceau unul dintre cele mai bune jocuri în postură de componenți ai primei reprezentative.

A fost momentul în care marele Franz Beckenbauer, poate cea mai emblematică figură din istoria fotbalului german, a coborât la pauză și i-a șoptit lui Anghel Iordănescu să oprească motoarele României: "La jocul din Giuleşti, 5-1, Voller era antrenor la Germania, cu Kahn, Lahm, Kuranyi, o echipă extrem de bună... Și îmi amintesc, la un moment dat... la noi a marcat Pleşan un gol superb. Şi îmi amintesc că, la un moment dat, din tribuna oficială din Giuleşti a coborât Beckenbauer, a trecut prin faţa băncii de rezerve, s-a oprit în dreptul meu şi mi-a spus: `langsam, langsam!` (n.r. - lăsaţi-o mai uşor). A fost ceva....eu m-am blocat", a spus Anghel Iordănescu în cadrul emisiunii Fotbal Club, difuzată de Digi Sport.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Caseta meciului

România - Germania 5-1 (4-0)

România: Lobont- Stoican, Iencsi, Chivu (34. Ghionea), Rat- Florentin Petre (77. Contra), Radoi, Dica (69. Caramarin), Plesan (77. Ovidiu Petre)- Ganea (83. Marius Niculae), Danciulescu (70. Neaga).

Germania: Kahn (46. Hildebrand)- A. Friedrich, Ramelow, Jeremies, Lahm, B. Schneider- D. Hamann, F. Ernst (76. Kehl), Frings (46. Freier)- Bobic (61. Neuville), Kuranyi.

Au marcat: 1:0 Plesan (21.), 2:0 Rat (23.), 3:0 Danciulescu (35.), 4:0 Danciulescu (43.), 5:0 Caramarin (84.), 5:1 Lahm (88.).

Tricolorii "mici" joacă astăzi în semifinalele Campionatului European împotriva Germaniei... Portarul Jasper Cillessen a fost transferat de FC Barcelona la Valencia. A semnat un contract pe patru sezoane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x