Antena Căutare

Sancţiune record în Premiership: Clubul Saracens, penalizat cu 35 de puncte şi amendat cu 6 milioane de euro pentru că a depăşit plafonul de salarii

Clubul de rugby Saracens, campion al Angliei şi a Europei, a fost penalizat cu 35 de puncte şi amendat cu 5,36 de milioane de lire sterline (6,2 milioane de euro) pentru că a depşit palfonul de salarii, informează BBC.

Sancţiunea record a fost dictată după o inverstigaţie a Premiership Rugby, care a vizat parteneriatele de afaceri dintre patronul clubului Nigel Wray şi anumiţi jucători ai echipei.

Clubul a depăşit palfonul salarial în trei sezoane consecutive, 2016/2017, 2017/2018 şi 2018/2019.

În apărarea lor, conducătorii cubului Saracens au susţinut că nu au depăşit intenţionat plafonul salarial de 7 milioane de lire sterline şi că parteneriatele respective nu pot fi considerate salarii. În plus, gruparea ar fi fost îndeptăţită să depăşească limita, deoarece majoritatea jucătorilor din lot - aproximativ 60 la sută - este formată la nivel naţional, însă comisa de disciplină le-a respins toate argumentele.

Saracens a anunţat că va face apel la sancţiune.

După aplicarea depunctării, cea mai mare din istoria Premiership, şi după trei etape disputate în acest sezon, echipa are acum -26 de puncte în clasament. Dacă se aplica anul trecut, Saracens nu ar fi prins play-off-ul şi ar fi terminat pe locul 10.

Saracens riscă să piardă şi titlurile de campioană a Angliei câştigate în ultimele două sezoane, dacă alte echipe vor contesta modul în care au fost obţinute.

Plafonul salarial a fost introdus în 1999, pentru a asigura viabilitatea financiară a cluburilor şi a competiţiei.

Saracens a început campioantul englez cu două victorii şi o înfrângere, fără însă a avea la dispoziţie un număr important de jucători, care s-au aflat în această perioadă la Cupa Mondială. Anglia, care a pierdut finala CM cu Africa de Sud, a avut opt jucători de la Saracens în lot.

Sursa : news.ro

Gigi Becali: Nu vine Mihai Stoica în locul lui Narcis Răducan, nu mai am nevoie de director sportiv... Bayern Munchen l-ar fi contactat pe Thomas Tuchel pentru postul de antrenor...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x