"Această situaţie poate fi devastatoare pentru echipe şi dacă este devastator pentru suficiente echipe - ceea ce nu trebuie să însemne mai mult de două - atunci este foarte ameninţător pentru F1 în ansamblu. Aş putea vedea - prin ceea ce se întâmplă acum în lume dacă nu abordăm această situaţie direct şi foarte agresiv - două echipe dispărând? Da. De fapt, aş putea vedea patru echipe dispărând dacă situaţia nu este tratată aşa cum trebuie. Şi atunci, având în vedere cât timp este nevoie pentru a aduce o echipă în F1 şi ţinând cont de criza economică şi de sănătate în care ne aflăm acum, să te gândeşti că ar exista oameni aliniaţi pentru a prelua acele echipe, aşa cum a fost de-a lungul timpului... Nu cred că momentul ar putea fi mai prost din acest punct de vedere. Deci cred că F1 se află într-o stare foarte fragilă în acest moment", a declarat Brown.
El consideră că plafonarea bugetelor echipelor la 150 de milioane de dolari pentru fiecare, prevăzută pentru sezonul 2021, nu salvează F1 şi ar fi necesară o reducere mult mai drastică. El propune o plafonare la 100 de milioane de dolari sau cel mult la 125 de milioane de dolari, ţinând cont că mare parte din sezonul 2020 este pierdut din cauza pandemiei de coronavirus.
Această reducere ar face grila să fie mai competitivă, ar reduce avantajul financiar al marilor echipe şi le-ar ajuta pe cele mici să obţină rezultate mai bune.
"Nu cred că e cineva care concurează în Formula 1 doar pentru a ieşi la număr", a precizat el.
De partea cealaltă, opinia marilor echipe este că plafonarea bugetelor nu este pe primul plan. "Reducerea costurilor pentru a concura" este mai importantă, crede Christian Horner, şeful Red Bull.
"În fotbal, deşi toată lumea ştie că Manchester United sau Liverpool vor câştiga mai des, fiecare echipă are şanse să-i învingă, dar în F1 nu este cazul. Şi câteva echipe îşi pun interesele lor sportive cu mult înaintea binelui general, nu ţin cont de faptul că riscă să pună în pericol sportul şi atunci pierdem cu toţii. Aproape crezi că sunt incomodate de a avea o luptă echitabilă cu echipe pe care poate că nu le-au considerat înainte ca un concurent şi ar putea fi inconfortabil pentru ele să aibă o luptă corectă, deoarece nu au fost niciodată implicate într-una. În mintea mea, sportul este o şansă pentru toată lumea de a concura corect şi destul de echitabil. Este ca un boxer de la categoria grea care vrea doar să lupte cu cei de la mijlocie", a răspuns Brawn.
Până în prezent, opt mari premii au fost amânate sau anulate din acest sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei de coronavirus. Cursele din Australia, care era prima etapă, la 15 martie, Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania şi Azerbaidjan sunt amânate, în timp ce Marele Premiu al Principatului Monaco a fost anulat.
Prima etapă ar urma să fie, în aceste condiţii, MP al Canadei, din 14 iunie.
Sursa : news.ro
Un tricou al lui Bernard Hinault a fost vândut la o licitaţie cu 12.050 de euro... Preşedintele clubului Reims, după sinuciderea medicului echipei: O dramă care ne loveşte...