Căutare Live

Simona Halep: Solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgenţă a finanţării Federaţiei de Tenis şi a programelor sale

Simona Halep, locul 4 WTA, a solicitat, marţi, Ministerul Tineretului şi Sportului, într-un mesaj pe Facebook, "reluarea în regim de urgenţă a finanţării Federaţiei Române de Tenis şi a programelor sale".

"Zilele trecute, noi jucătorii, am citit o ştire prin care cineva anunţa un succes triumfător al unei noi întârzieri la procedura de recunoaştere a noului preşedinte al Federatiei Romane de tenis, Dl Ion Ţiriac. Noi ştim că aceste alegeri au fost democratice şi avem convingerea fermă, că la ora actuală, Ion Tiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din Romania. Cu toate astea, noi nu înţelegem de ce Ministerul Tinere tului şi Sportului refuză în continuare să finanţeze Federaţia Română de Tenis. Această finanţare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federaţiei şi in special pentru toate acţiunile dedicate juniorilor şi tinerilor jucători de tenis. Suntem oricum în ceasul al 12-lea, la un nivel scăzut al întregului sport din România şi cu toate astea ministerul refuză să finanţeze o Federaţie pentru că cineva contestă în instanţe în permanenţă acţiunile Federaţiei. Nu înţelegem cum s-a ajuns în această situaţie şi de ce nimeni nu ia o hotărâre sau o poziţie faţă de toate aceste probleme. În timpul în care amânarile sunt declarate “mari victorii”, proiectele mari pentru copii şi juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanţeze. Nu trimitem destui copii la competiţii, nu le plătim antrenorii, nu le dăm alimentaţie, medicamentaţie, pregătire fizică, nu ne apucam de centre regionale, toate pentru că domnul Ţiriac nu apare încă într-un registru!!! Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu ştie, nu are habar cine a fost ales preşedinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri! O astfel de situaţie este greu de înţeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocraţie şi declinare continuă de responsabilitate. Din poziţia noastră de promotori ai sportului românesc şi ai României, solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgenţă a finanţării Federaţiei şi a programelor sale, acţiune de natură să menţină viu spiritul sportiv şi performanţele româneşti la nivel national şi internaţional", a scris Halep pe Facebook.

Acelaşi mesaj a fost postat pe Facebook şi de Sorana Cîrstea şi de Marius Copil

Omul de afaceri Ion Ţiriac a devenit, la 19 iunie, noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, el câştigând din primul tur alegerile organizate la Centrul Naţional de Tenis. Federaţia Română de Tenis a fost exclusă de la finanţare încă din anul 2017.

Marius Vecedea, cel care a contestat şi mandatul lui George Cosac, continuă acţiunile în instanţă, iar Ministerul Tineretului şi Sportului refuză să susţină financiar FRT.

Sursa : news.ro

Darren Cahill spune că o va certa din nou pe Simona Halep dacă va fi nevoie...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri