Antena Căutare

Steaua '86, subiect de film!

Clubul din Ghencea debuteaza in industria cinematografica. Gazeta Sporturilor dezvaluie in premiera cum devine Steaua partener asociat la un film de aproape doua milioane de euro, in care apare si eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam!



Productia se numeste "Visul lui Adalbert", a avut un buget impresionant, de peste 1,6 milioane de euro, si are o distributie de exceptie, cu actori precum Mimi Branescu, Gabriel Spahiu, Ozana Oancea, Anca Androne, Coca Blos, Paul Ipate si... Helmuth Duckadam.

Da, actualul presedinte al Stelei apare in film, cu imagini de arhiva, de la momentul de glorie al Stelei din 7 mai 1986. Pentru ca actiunea se petrece in acele vremuri, in timpul regimului comunist, mai exact pe 8 mai 1986, a doua zi dupa ce Steaua a cistigat pretiosul trofeu la Sevilla.

Filmul este o comedie bazata pe o poveste reala, petrecuta in ziua imediat urmatoare cistigarii CCE. Intr-o mare uzina comunista, cea de Mecanica Fina de la Mizil, un accident de munca este reconstituit cu o camera de 8 mm. Numai ca sub entuziasmul "noptii magice", cu cele patru penalty-uri aparate de catre Duckadam, reconstituirea devine un nou accident: muncitorul care voia sa omagieze astfel ziua Partidului devine victima si isi pierde mina la strung. Personajul principal, un prelucrator prin aschiere, devine astfel victima propriului sau moment de glorie si entuziasm. Cam asa ar suna o scurta descriere a filmului, care este regizat de tinarul Gabriel Achim.

«Personajul nostru voia sa dedice Partidului un film despre protectia muncii. Filmul porneste de la momentul de glorie Sevilla, toata energia lui pleaca de acolo, din gloria echipei Steaua, un moment cind romanii, care aveau o viata gri si anosta, si-au dat seama ca se poate si altceva», spune regizorul Gabriel Achim. Care completeaza ca «strategia noastra de marketing se va baza pe gloria lui Duckadam. Am creat o platforma multimedia, noapteamagica.ro, care este o premiera si care isi propune sa reactiveze aceste frinturi de memorie si sa puna la pastrare fotbalul cu emotiile, mindria si contextul acelor vremuri. Asta pentru ca victoria Stelei in fata Barcelonei n-a fost un eveniment doar pentru jucatorii acelei echipe legendare. Racnetul de bucurie al eroului de la Sevilla a colorat cu tonuri de carnaval viata cenusie a romanilor acelor vremuri», adauga Achim.

Steaua face parte din echipa de productie a filmului «Visul lui Adalbert», ca partener asociat. Una dintre intentiile producatorilor este organizarea unei proiectii de mare anvergura, chiar pe stadionul Ghencea.

Citeste mai multe pe Gsp.ro

Foto: guardian.co.uk

Victor Hanescu si Nicolas Almagro vor disputa finala turneului de la Nisa... Un milion de bilete cerute pentru finala de 100 metri de la JO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x