Antena Căutare

Surse din fotbal : "Rachita folosea ultrasii ca masa de manevra"

Fosti colaboratori ai antrenorului de la Petrolul marturisesc ca acesta a avut sprijinul fanilor, care il asculta orbeste, "pentru ca, pe unde a fost, la CSM Ploiesti sau la Petrolul, suporterii au avut mereu avantaje".

Ploiestiul pare un adevarat focar al violentelor in fotbal. Oamenii din oras spun ca, indiferent unde a fost, la CSM Ploiesti sau la Petrolul, Vivi Rachita a transformat o mare parte a galeriei in masa de manevra, intr-o "armata personala", pentru a-i pune sub presiune pe cei care nu-i erau alaturi. "Gata, a venit Ferguson de Paulesti! Gata, eu conduc tot", povestesc personaje din lumea fotbalului ploiestean ca ar fi decretat Rachita la sosirea la CSM Ploiesti, in 2007, in Liga a III-a. Acolo unde a fost instalat la initiativa lui Mihai Costache si la presiunea galeriei, care parasise defuncta Petrolul si venise alaturi de Rachita, la astrali. De atunci, episoadele violente cu suporterii parca teleghidati au fost tot mai dese. O sursa a Gazetei a dezvaluit o parte din acestea.

Ianuarie 2008, cantonamentul din Predeal al celor de la CSM Ploiesti: "Directorul sportiv Costel Lazar trimite in cantonament 3 jucatori din Israel. Rachita a luat foc, ca se trece peste capul lui. A aruncat cu mese. A anuntat ca-si da demisia. Apoi, de fata cu alti conducatori ai echipei, a inceput sa-i sune pe cei din galerie, sa le ceara sa puna presiune si sa-l ameninte pe Costel Lazar".

"N-am avut probleme cu galeria, dar stiu ca Rachita ii manevra pe suporteri. Imi amintesc ca a facut scandal atunci, in cantonament! Rachita a fost mereu atent cu fanii, ei il ascultau orbeste, i se subordonau direct!"
Costel Lazar, director sportiv Astra

Returul 2007-2008, partida Chimia Brazi - CSM Ploiesti: "Gazdele au interzis accesul galeriei ploiestene in stadion. Dupa partida, castigata de oaspeti cu 1-0, Rachita s-a dus la galerie si a inceput sa planga, ca n-au putut intra fanii in tribune. Seara, in mijlocul orasului, galeria s-a strans si i-a compus un imn. «Pentru noi ai plans/Este de ajuns/Vivi te iubim/ Vivi te iubim!». Rachita le dadea inca de atunci cate 1.000 de euro pe luna sefilor de galerie. De multe ori le aducea de acasa fanilor butoaie de vin".

Iunie 2008. CSM Ploiesti promova in Liga a II-a, dupa victoria, 3-0, cu Berceni: "Galeria a intrat pe teren. Fanii injurau la greu Steaua. «Te-am ajutat, te-am sprijinit, plata o vrem cu Steaua!», ii strigau fanii lui Vivi. Rachita le-a spus atunci cu voce tare: «Mai asteptati un an, sa promovam in Liga 1, si puteti sa va faceti de cap cu Steaua!».

Septembrie 2008. Stefan Chitu, presedinte la CSM Ploiesti, aduce la echipa un tanar jucator, Bica. Acesta a disparut de la echipa. Cand l-au gasit, in plina sedinta de Consiliu de Administratie, Chitu i-a dat un pumn jucatorului. Rachita a sarit sa-l apere. L-a amenintat pe Chitu ca nu mai iese din Ploiesti. A chemat galeria. Chitu a scapat, plecand mai repede la Campina: "Dar suporterii s-au dus dupa el, la Campina. Rachita l-a anuntat atunci pe Niculae ca isi da demisia. A scris-o si a lasat-o la club. Dar a ramas in continuare antrenor".

Decembrie 2008, final de tur, Liga a II-a: "Conducerea de la CSM Ploiesti, nemultumita ca echipa era pe 3, sub Progresul, antrenata de Sumudica, a decis sa renunte la Rachita. I-a fost trimisa prin posta demisia pe care si-o daduse in septembrie, dar aprobata! Vivi a luat foc. A sunat iar galeria. Suporterii s-au dus la stadion, apoi acasa la Manea, presedintele Consiliului de Administratie. Au vrut sa dea foc portilor, gardurilor".

"Nu pot sa-l acuz pe Rachita, dar suporterii au venit si la mine acasa atunci. Mi-au scris pe garduri porcarii. Nu aveau de unde sa stie unde stau. Doar Rachita avea diverse intalniri cu suporterii prin oras"
Marian Manea, presedinte Consiliul de Administratie Astra

Martie 2011. Petrolul a pierdut, 0-3 la Alba Iulia, in Liga a II-a: "Pe drum, in plin camp, autocarul suporterilor l-a oprit pe cel al echipei, iar Rachita a coborat sa discute cu fanii. Erau bauti, porniti pe scandal. Apoi, Rachita a cerut sa se deschida usile de la autocarul jucatorilor si suporterii au intrat peste ei. I-au injurat, i-au amenintat, i-au scuipat. Sa bage frica in ei. Totul este condus si regizat de Rachita!".

"Presa din Ploiesti a dezvaluit ca Octav Preda, seful asociatiei suporterilor ««Petrolul suntem noi»», este asistent la Departamentul de marketing la Petrolul, este platit de club. Acolo Rachita conduce totul"
Marian Manea, presedinte Consiliul de Administratie Astra

"Nu am nici un fel de influenta asupra galeriei. Sunt organizati intr-o asociatie proprie, se autofinanteaza, clubul nu se implica in nici un fel de activitatea lor"
Valeriu Rachita, manager Petrolul

Daune de la firma de paza
Clubul ploiestean va rezilia contractul cu firma de paza "Galant Security". Alexandru Cringu, presedinte: "Lucram cu ei de un an si jumatate, sezonul trecut a fost chiar gratis, le-am pus doar doua bannere pe stadion. Ii vom da acum in judecata pentru daune, inclusiv pentru recuperarea amenzilor pe care le vom primi probabil din partea comisiilor ligii".

Rachita: demisie neacceptata
Managerul Petrolului, Valeriu Rachita, a subliniat ca si-a depus mandatul in fata primarului si a prefectului: "Am considerat ca trebuie sa-mi asum vina pentru aceasta situatie. Dar demisia nu mi-a fost acceptata, am convenit sa merg mai departe pana la iarna si sa tragem apoi linie".

Cheta pentru agresor
Tovarasii din galerie ai lui Dragos Enache au venit ieri sa-l sustina la Parchet si la Tribunal. Ei intentioneaza sa faca o cheta pentru a contribui la onorariul avocatului. "A devenit deja un idol pentru ultrasi", spun suporterii Petrolului.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Sumudica demis de la Astra: "Patronul dorea sa imi faca echipa"... Antrenorul lui Maccabi :"Va fi foarte greu, Steaua va dori sa-si ia revansa"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x