Antena Căutare

Trafic ilegal de organe pentru un fotbalist cunoscut! "I-am cumpărat ilegal un ficat și am spus că vine de la vărul său!"

Fotbalistul echipei FC BARCELONA, Eric Abidal, a fost supus unui transplant de ficat în anul 2012. Cazul său a fost redeschis, iar donatorul oficial al fotbalistului va fi audiat la începutului lunii noiembrie. 

Fotbalistul echipei FC BARCELONA, Eric Abidal, a fost supus unui transplant de ficat în anul 2012. Cazul său a fost redeschis, iar donatorul oficial al fotbalistului va fi audiat la începutului lunii noiembrie.

Transplantul de ficat a fost efectuat pe 10 aprilie 2012, însă au existat suspiciuni conform cărora operația a fost făcute în condiții ilegale. Autoritățile spaniole au considerat faptul că organul nu a fost primit de la vărul fotbalistului, ci a fost cumpărat ilegal.

Cazul a fost închis din lipsă de probe, însă a fost redechis în anul 2017, când au apărut probe noi.

O discuție telefonică dintre fostul președinte al Barcelonei și un colaborator al său a scos la iveală faptul că transplantul a fost realizat cu un ficat cumpărat de pe piața neagră. "Tipul ăsta este împotriva noastră. Şi noi i-am cumpărat ilegal un ficat. Şi am spus că vine de la vărul său! De la vărul său!" , se aude în înregistrarea telefonică.

Cazul a fost redeschis oficial pe 30 ianuarie de Curtea de Apel din Barcelona, judecătorul care se ocupă de caz a intrat în posesia dosarului medical al lui Gerard Armand, donatorul fotbalistului, și a decis să îl audieze pe acesta.

În Spania, atât donorul, cât şi cel care primeşte un organ pot fi urmăriţi de justiţie, în cazul unui transplat ilegal, în timp ce în Franţa, numai cel care primeşte un organ poate fi urmărit penal.

Armand va fi audiat la Barcelona, pe 8 noiembrie.

Trafic ilegal de organe pentru un fotbalist cunoscut!  "I-am cumpărat ilegal un ficat și am spus că vine de la vărul său!"

Eric Abidal este un fost fotbalist profesionist francez care a jucat drept fundaș central pentru Barcelona și Lyon. În momentul de față Eric este director de fotbal al echipei FC BARCELONA.

CSM Gloria Bistriţa - Corona Braşov, în turul al treilea al Cupei EHF... Andreazzoli a fost demis de la Genoa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x