Antena Căutare

Ultimele lovituri de mercato in Europa: Arteta la Arsenal, Meireles la Chelsea, Zarate la Inter

Asa cum se intampla de obicei, ultima zi a perioadei de mercato in Europa a fost extrem de agitata. Dupa esecul dureros de pe Old Trafford, Arsenal a transferat miercuri patru jucatori, in timp ce Chelsea si Liverpool au reusit sa-si completeze loturile cu cate un jucator important. In Italia, cea mai importanta mutare a fost cea a lui Zarate, achizitionat de Inter Milano de la Lazio.

Arsene Wenger a renuntat, cel putin pentru moment, la politica sa de promovare a jucatorilor tineri si, in incercarea de a-l face uitat pe Cesc Fabregas, a platit 10 milioane de lire sterline pentru mijlocasul lui Everton, Mikel Arteta. De asemenea, tunarii si-au mai asigurat serviciile fundasului stanga brazilian Andre Santos (Fenerbahce), a fundasului central german Per Mertesacker (Werder Bremen) si a mijlocasului israelian Yossi Benayoun, ultimul fiind imprumutat de la Chelsea.

In acelasi timp, Arsenal s-a si despartit de un jucator, atacantul danez Nicklas Bendtner fiind cedat sub forma de imprumut la Sunderland,

Echipa de pe Stamford Bridge a reusit pe ultima suta de metri sa-l transfere pe mijlocasul portughez Raul Meireles, de la Liverpool, care tot miercuri l-a imprumutat pe Joe Cole la Lille si l-a cedat pe danezul Christian Poulsen la Evian. Cormoranii si-au completat in schimb atacul, galezul Craig Bellamy revenind pe Anfield, unde a mai evoluat in sezonul 2006-2007.

Tottenham l-a cumparat pe Scott Parker de la West Ham si a refuzat o oferta de 40 de milioane de lire de la Chelsea pentru croatul Luca Modric, insa i-a vandut pe Peter Crouch si Wilson Palacios la Stoke City, finalista FA Cup in 2011.

Manchester City a mutat surprinzator, aducandu-l pe fostul mijlocas al lui Bayern Munchen si Manchester United, Owen Hargreaves, care in ultimii ani a avut numeroase probleme cu accidentarile, insa numai dupa ce jucatoru a trecut parintr-o vizita medicala efectuata „la sange". Dupa pierderea lui Arteta, Everton se consoleaza cu imprumuturile lui Royston Drenthe (Real Madrid) si Denis Stracqualursi (Tigres).

In Italia, Inter Milano a oficializat transferul uruguayanului Diego Forlan, anuntat insa de cateva zile, adevarata lovitura pentru echipa lui Cristi Chivu fiind imprumutul cu drept de cumparare al argentinianului Mauro Zarate, de la Lazio. Adversarele nerazzurrilor nu au stat degeaba, Milan achizitionandu-l de la Palermo pe Antonio Nocerino, Juventus pe olandezul Eljero Elia (Hamburger SV), in timp ce Napoli si-a asigurat serviciile tanarului fundas Ignacio Fideleff, de la Newell's Old Boys.

Cea mai activa echipa din Serie A a fost insa AS Roma. Gruparea din capitala Italiei a realizat un adevarat tur de forta miercuri si i-a transferat pe Miralem Pjanic (Lyon), Simon Kjaer (imprumut de la Wolfsburg), Fabio Borini (imprumut de la Parma) si pe Fernando Gago (imprumut de la Real Madrid).

In restul Europei, ultima zi de transferuri a fost mult mai linistita. Viitoarea adversara a Stelei din Europa League, Schalke 04, l-a cumparat pe finlandezul Teemu Pukki (HJK Helsinki), in timp ce brazilianul Diego a acceptat in cele din urma sa plece de la Wolsfburg pentru a evolua la Atletico Madrid sub forma de imprumut. Campioana Germaniei din 2009 a bifat insa si un nou venit, Alexander Hleb fiind imprumutat de la FC Barcelona.

In Spania, Real Madrid l-a imprumutat pe Pedro Leon la Getafe, in timp ce Zaragoza l-a transferat pe portughezul Helder Postiga.

Foto: EPA/ Intact Images

Sneijder: "Nu regret ca nu am ajuns la Manchester United"... Tony Parker: "N-am semnat nimic cu ASVEL"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x