Antena Căutare

Zi de foc in Europa League! Cinci echipe romanesti se bat pentru calificarea in grupe!

Astazi e o zi foarte importanta pentru fotbalul romanesc la nivelul echipelor de club. Se joaca turul play-off din Europa League. Numai putin de cinci echipe isi incearca puterile pentru accederea in grupele celei de-a doua competitii continentale. Iata o scurta prezentare a meciurilor din aceasta seara.

FC Vaslui - Sparta Praga, ora 19:00, in direct pe Digi Sport 2

In urma cu trei ani, "galben-verzii" nu au cunoscut infringerea in fata Slaviei Praga, singurul adversar din Cehia pe care l-au intilnit in istoria participarilor in cupele europene. Dupa 0-0 in deplasare, vasluienii au scos doar un 1-1 acasa si au ratat calificarea in grupele competitiei.

Vasluienii nu pot conta pentru aceasta partida pe 7 jucatori: Cinu, Papp, Gladstone si Adailton sint accidentati, Wesley e suspendat, in timp ce Pavlovici si Milisavljevici au fost exclusi din lot.

Vorskla Poltava - Dinamo, ora 20:00, in direct pe Digi Sport 1

Dinamo intilneste diseara formatia ucraineana Vorskla Poltava, locul 2 in Ucraina in sezonul precedent. Istoria confruntarilor dintre echipele romanesti si cele din Ucraina ne este favorabila in ceea ce priveste "dublele" eliminatorii. Din cele trei dueluri knoc-out, romanii au obtinut doua calificari si au fost eliminati o data.

In singurul duel contra unei echipe ucrainene, Dinamo a obtinut calificarea in turul doi al Cupei UEFA, editia 2003-2004 dupa 2-0 acasa si 2-3 in deplasare contra lui Sahtior Donetk.

Austria Viena - Gaz Metan, ora 20:00, in direct pe 10TV

Aflata la prima participare in cupele europene, Gaz Metan Medias a trecut de gruparea finlandeza KuPS Kuopio in turul doi preliminar, respectiv echipa germana FSV Mainz in turul trei preliminar din Europa League si va intilni in play-off-ul competitiei formatia Austria Viena, locul trei in sezonul precedent din Austria.

Prima confruntare eliminatorie dintre o echipa romaneasca si una austriaca s-a incheiat chiar cu victoria adversarei Gazului, Austria Viena, in fata Stelei, 0-0 la Bucuresti si 0-2 la Viena.

Steaua - TSKA Sofia, ora 20:30, in direct pe Pro TV

Echipele romanesti au disputat pina acum 27 de meciuri directe contra celor bulgare, calificindu-se in 7 dintre cele 13 "duble" eliminatorii.

Steaua s-a duelat de trei ori cu echipe din Bulgaria, calificindu-se de doua ori chiar in fata adversarei de azi, TSKA Sofia (1997 si 2004) si fiind eliminata o data, de Botev Plovdiv (1962). TSKA Sofia a terminat pe locul trei in Bulgaria in sezonul trecut.

Slask Wroclaw - Rapid, ora 21:00, in direct pe TVR 1

Nu mai putin de 11 dintre elevii lui Razvan Lucescu sint debutanti in cupele europene, insa acest lucru nu ii sperie pe rapidisti, care isi doresc sa lupte in acest sezon pe toate cele trei fronturi: campionat, Cupa Romaniei si Europa League.

Giulestenii au amintiri frumoase contra polonezilor. In 1971, Rapid a trecut de Legia Varsovia cu 4-2 la general.

Sursa: gsp.ro

Foto: gsp

Piturca nu i-a convocat pe Mutu si Tamas pentru meciurile cu Luxemburg si Franta... FC Barcelona a castigat Supercupa Spaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x