Stare de urgență! Invazia fără precedent de lăcuste va produce foamete. Peste 30 de țări pot fi afectate

Este stare de urgență în Africa din cauza lăcustelor. Insectele se înmulțesc rapid și ar putea invada 30 de țări.

A fost declarată stare de urgență în Somalia din cauza lăcustelor, iar alte două țări din estul Africii, Etiopia și Kenya, se luptă cu invazia insectelor, scrie insider.com

Oamenii de știință susțin că, în scurt timp, lăcustele vor invada și Asia.
În Somalia, lăcustele, care sunt cele mai devastatoare insecte, au distrus culturile, iar Organizația Națiunilor Unite atrage atenția că estul Africii s-ar putea confrunta cu o acutizare a foametei în perioada următoare.

Sunt miliarde de insecte fiind “o invazie fără precedent”, conform ONU. Avestea amenință să se extindă și asupra Asiei de sud-vest și a Orientului Mijlociu, conform aceleeași surse.
Mulțimea excesivă de lăcuste este rezultatul precipitațiilor înregistrate în ultimii doi ani, care au favorizat înmulțirea insectelor.

Este cea mai mare invazie de lăcuste din ultimii zeci de ani din Africa, iar previziunile specialiștilor în legătură cu pagubele pe care le vor face, sunt sumbre. Lăcustele de deșert, cele care au invadat Somalia, Kenya și Etiopia, sunt cele mai distrugătoare din “familie” ,cresc repede și au un apetit nestăvilit.
În Kenya a fost înregistrat un roi uriaș de 200 de miliarde de insecte. Fiecare dintre ele poate consuma într-o zi echivalentul propriei greutăți; asta înseamnă că roiul distruge hrana a 84 de milioane de oameni zilnic, conform unui raport al ONU.

Keith Cressman, specialistului Organizației pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU care s-a deplasat în nord-estul Somaliei pentru a evalua situația, a declarat pentru Business Insider că lăcustele “arată ca un imens covor zburător”. Acestea “au distrus deja porțiuni foarte mari de teren cultivat”, și, cel mai probabil, țările afectate vor avea nevoie de ajutor internațional pentru a depăși criza.

ONU estimează că numărul insectelor va crește de 500 de ori până în iunie, iar roiurile vor ajunge în 30 de țări, scrie aceeași sursă.

foto: antena3.ro

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri