Căutare Live

ANM a emis două avertizări cod galben de ploi torențiale. Ce zone vor fi afectate de vreme rea în perioada următoare

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineața, două avertizări cod galben de instabilitate atmosferică.

Meteorologii anunță ploi torențiale în aproape toată țara

Shutterstock

Meteorologii continuă șirul avertizărilor cod galben de vreme rea. De data aceasta, ANM a emis două alerte, una valabilă pentru 12 iunie, iar alta valabilă pentru 13 iunie.

Doar câteva județe din nord-vestul și nord-estul țării nu sunt vizate astăzi de alerta meteo, însă mâine vor intra și ele pe harta galbenă.

Prima alertă cod galben 12 iunie, ora 11:00 – 12 iunie, ora 21:00

Astfel, prima avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabilă în intervalul 12 iunie, ora 11:00 – 12 iunie, ora 21:00

Citește și: Vremea pentru următoarele patru săptămâni. Metotologii anunță călduri foarte mari în luna iulie

„Pe parcursul zilei de sâmbătă (12 iunie) în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină”, potrivit meteoromania.ro.

Ce județe sunt afectate de cod galben de vreme rea

Astfel, județele vizate de furtuni, în intervalul menționat de meteorologi sunt: Alba, Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Maramureș, Prahova, TImiș, Argeș, Bihor, Buzău, Constanța, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Teleorman, Arad, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Galați, Ialomița, Neamț, Suceava, Vâlcea, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Mehefinți, Olt, Tulcea, Vrancea și Municipiul București.

A doua alertă cod galben: 13 iunie, ora 02:00 – 13 iunie, ora 10:00

De asemenea, ANM a emis încă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ pentru la noapte. Intervalul de valabilitate al celei de-a doua avertizări este: 13 iunie, ora 02:00 – 13 iunie, ora 10:00. A doua alertă vizează jumătatea nordică a țării. Județele Botoșani, Iași, Satu Mare și Sălaj, care lipseau din avertizarea anterioară, sunt prezente în lista pentru cea de-a doua alertă meteo.

Ce județe sunt afectate de cod galben de vreme rea

Astfel, a doua alertă meteo vizează județele: Alba, Botoșani, Harghita, Neamț, Suceava. Arad, Cluj, Iași, Sibiu, Timiș, Bihor, Caraș-Severin, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Mureș, Satum Mare

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane aferente vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și izolat 35...40 l/mp”, spun meteorologii.

Vremea pentru săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de vest a teritoriului, potrivit Digi24.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general deficitar.

Prognoza meteo pentru săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Vremea pentru săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa
în jurul celor specifce pentru această săptămână.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza Meteo, 12 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza Meteo, 13 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Parteneri
Zacuscă de vinete cu ardei copți
Catine.ro
Ultimele știri
x