Antena Căutare

Anomalii meteorologice în România. ANM dezvăluie date de ultim moment despre vremea din vacanţa de 1 Mai

Temperaturile se află în creștere în minivacanță, însă sunt schimbările meteorologice sunt evidente, nu vor lipsi nici aversele. Elena Mateescu, director ANM, a făcut ulimele precizări cu privire la schimbările meteorologice.

imagine cu oamni care tin umbrele Galerie
Anomalii meteorologice în România. ANM dezvăluie date de ultim moment despre vremea din vacanţa de 1 Mai | Shutterstock.com

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în vacanța de 1 mai în contextul schimbărilor abrupte de temepraturi, care vin de la o zi la alta.

Temperaturile se află în creștere în minivacanță, însă aversele nu vor lipsi. Elena Mateescu, director ANM: "Posibil averse locale doar în zonele montane și submontane"

"În noaptea de vineri spre sâmbătă, îndeosebi în zonele depresionare din centru și nu în ultimul rând și în nord-estul țării, în Moldova, adică. Vorbim și de intensificări ale vântului cu viteze de 45-55km/h care cu siguranță vor am ridica senzația de frig, iar în zona montană înaltă rafale de 70-80km/h.

De altfel, următoarele 2 zile, așa cum menționam și la nivelul maximelor, temperaturile vor fi unele mai coborâte. Acestea nu vor depăși 15°C, inclusiv în Capitală, o vreme mai rece, cer temporar noros, precipitații în general izolate, mai ales în zona zonele de deal, de munte, la altitudini mai mari, având în vedere minimele foarte coborâte, este posibil să mai consemnăm precipitații mixte.

Dar veștile sunt bune, pentru că de duminică vremea se va încălzi ușor, astfel încât să vorbim, iată, de temperaturi deja pozitive, la nivelul minimelor 3-10 grade iată, pe parcursul nopților și dimineților și la nivelul maximelor să consemnăm chiar valori de până la 22 grade cu o maximă, inclusiv în Capitală, de 20- 21 grade.

Chiar și luni va fi o vreme frumoasă din punctul de vedere al regimului de temperaturi. Vorbim de valori la nivelul maximelor de până la 23 grade în partea de sud-vest a țării. Nu în ultimul rând, în Capitală 21 grade este adevărat, pe litoral, valori ușor mai coborâte, spre 17 grade dar asta nu înseamnă că nu va fi o vreme agreabilă din punctul de vedere al regimului de temperaturi.

Posibil averse locale doar în zonele montane și submontane. Marți, după ziua de 1 mai, posibil să atingem valori chiar apropiate de pragul unei zile de vară, pentru că în partea de vest și sud-vest a țării anticipăm temperaturi la nivelul maximelor de până la 23-24 grade", a spus Elena Mateescu, director ANM, Antena 3 CNN.

Citește și: Câte grade vom avea în minivacanța de 1 mai. Cum va fi vremea în țară, pe litoral și la munte în cele trei zile libere

Prognoza meteo 30 aprilie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 1 mai 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x