Antena Căutare

Avertisment ANM! Un val de căldură african se îndreaptă spre România. Vor fi temperaturi de peste 35 de grade Celsius

Vremea se schimbă radical! Dacă până acum luna iunie a fost capricioasă și a adus furtuni de vară și ploi puternice, spre sfârșitul primei luni de vară se pare că temperaturile încep să crească brusc. Un val de aer african se îndreaptă spre partea de sud și sud-est a Europei și străbate România, aducând caniculă la noi în țară. Sunt estimate temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

colaj de fotografii cu vremea ;i cu valul de aer african care vine in romania Galerie
România se va confrunta cu primul val de căldură din acest an. Aerul tropical se îndrepată spre partea de sud și sud-est a Europei | shutterstock

Elena Mateescu, directorul ANM, anunță că un val de căldură african ajunge în România: "Primele date la acest moment indică posibilitatea ca începând din data de 20 să vorbim de primele zile cu valori de temperaturi specifice unei zile de caniculă, mai mari de 35 de grade Celsius".

România se va confrunta cu primul val de căldură din acest an. Aerul tropical se îndreaptă spre partea de sud și sud-est a Europei

Începutul de săptămână aduce temperaturi cuprinse între 23 și 34 de grade, urmând ca marți temperaturile să depășească 35 de grade în unele zone. Elena Mateescu, directorul ANM, anunță că un val de aer african va traversa România și va aduce caniculă.

”Este posibil ca România să se confrunte cu primul val de căldură din acest an.

Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20, apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre.

Dacă vrem să comparăm cu anul 2021, ultima decadă a lunii iunie 2021 a adus primul cod roșu de caniculă pentru șapte județe din partea de vest și nord vest a țării”, a spus Elena Mateescu la Antena 3.

Citește și: Prognoza meteo 20 iunie 2022. Cum e vremea luni în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Elena Mateescu, directorul ANM, a declarat și pentru Digi24 că România se va confruntă cu o creștere record a temperaturilor. Astfel, termometrele vor ajunge să indice în cea mai scurtă perioadă și 35 de grade Celsius.

„Este posibil ca începând de săptămâna viitoare să înregistrăm în România primele zile cu temperaturi care să atingă și să depășească 35 de grade, ceea ce înseamnă că vom avea caniculă.

Temperaturile vor depăși 35 de grade începând din partea de vest a țării, deci în Câmpia Română, după care și în zonele sudice este posibil ca spre finalul săptămânii, până în 27 iunie, să consemnăm valori de până la 37-38 de grade Celsius.

Dacă se va impune, pentru anumite zone, în funcție de atingerea recordurilor climatice, luăm în considerare emiterea – și nu trebuie să excludem niciodată această posibilitate – de coduri pentru caniculă”, a declarat, la Digi24, Elena Mateescu, directorul ANM.

Citește și: Horoscop 20 iunie - 26 iunie 2022. Surprize uriașe săptămâna aceasta. Ce au pregătit astrele pentru fiecare zodie în parte

Prognoza meteo 20 - 27 iunie. Valul timpuriu de caniculă ajunge și în România. În ce orașe temperaturile vor depăși 35 d... Prognoza meteo 21 iunie 2022. Cum e vremea marți în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x