Căutare Live

Cum va fi vremea de Florii. Meteorologii au făcut o estimare a temperaturii pentru următoarele 2 săptămâni

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Astfel, ANM nu are vești prea bune în privința temperaturilor care se vor înregistra în ziua de Florii.

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarea perioadă

Shutterstock

Meteorologii anunță vreme mai rece față de specificul perioadei, pentru ziua de Florii și Săptămâna Mare.

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni, în fiecare regiune din țară.

Citește și: Prognoza meteo 12 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo până pe 24 aprilie 2022. Cum va fi vremea de Florii

Meteorologii au făcut estimări ale temperaturilor, precun și ale probabilității de precipitații pentru Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, dar și pentru zona de munte.

Citește și: Mesaje de Florii 2022. Urări pentru sărbătoriții zilei

Prognoza meteo în perioada 11-24 aprilie în Banat. Cum va fi vremea de Florii

Meteorologii au anunțat că pe 17 aprilie, de Florii temperaturile în Banat vor fi sub normalul perioadei, cu maxime de 13 grade și cu probabilități de ploaie.

„În perioada 11 - 15 aprilie, media maximelor se va situa în jurul a 11 grade în prima zi când vremea va fi rece pentru această dată și va ajunge la valori de 22...23 de grade în ultima zi a intervalului. După data de 15 aprilie, temperatura aerului va fi în scădere, astfel încât în 18 aprilie se va ajunge la valori de 12...13 grade, apoi va crește de la o zi la alta, până pe 24 aprilie, când va atinge 18...19 grade. Minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade la începutul perioadei, apoi vor fi în creștere până la 7...8 grade în data de 16 aprilie, urmând să scadă ușor spre 3...4 grade în jurul datei de 19 aprilie. Ulterior, temperaturile minime vor marca o ușoară creștere, astfel că la sfârșitul intervalului vor atinge valori de 6...7 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 11 aprilie și din nou în intervalul 16 - 24 aprilie”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Prognoza meteo în perioada 11-24 aprilie în Crișana. Cum va fi vremea de Florii

Meteorologii au anunțat temperature maxime situate în jurul a 13 grade de Florii. Totodată, în jurul zilei de 17 aprilie 2022 vor fi posibilități mari de ploaie.

„În Crișana, Vremea va fi rece la începutul intervalului, astfel că între 11 și 15 aprilie, media maximelor va fi în creștere de la 10...11 grade în prima zi, la 21...22 de grade în ultima, când va fi cald pentru această dată. Ulterior, temperatura va scădea, spre valori medii ale maximelor de 13 grade în data de 18 aprilie, apoi va crește până spre 18 grade la sfârșitul intervalului, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura se va situa în jurul valorii de 0 grade în primele 2 nopți, apoi va crește până spre 6...7 grade în 16 și 17 aprilie. În perioada 17 - 19 aprilie media minimelor va fi în scădere spre 2...3 grade, urmând ca până la finalul intervalului să crească din nou până la 6 grade. Trecător vor mai fi ploi slabe la începutul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va crește din nou în perioada 16 - 24 aprilie”, au prognozat meteorologii.

Prognoza meteo în perioada 11-24 aprilie în Transilvania. Cum va fi vremea de Florii

Pentru Ziua de Florii din zona Transilvaniei, meteorologii anunță temperaturi scăzute, cu maxime de 12 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în Duminica Floriilor.

„În Transilvania, la începutul intervalului chiar dacă valorile termice diurne vor crește de la o zi la alta, vremea va fi rece. Media maximelor termice va fi de 9 grade în prima zi și va ajunge la 20 de grade în 15 aprilie. Ulterior vremea se va răci din nou, astfel încât media maximelor în perioada 15 - 18 aprilie va scădea de la 20 de grade la 12 grade. Spre finalul intervalului de prognoză, temperatura aerului va fi în creștere și se vor înregistra maxime de până la 16 grade. Media minimelor în primele 3 nopți va fi de -3...-2 grade, apoi va crește până spre 5 grade în 17 aprilie, iar în a doua săptămână de prognoză, media temperaturilor minime va oscila între 1...4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 11 aprilie și în intervalul 16 - 24 aprilie”, au specificat meteorologii.

Prognoza meteo în perioada 11-24 aprilie în Maramureș. Cum va fi vremea de Florii

De Florii, maximele termice se vor situa în jurul a 12 grade Celsius, în Maramureș, iar probabilitatea de precipitații va fi ridicată în această zi.

„Vremea va fi rece la începutul intervalului, cu o medie a valorilor termice diurne ce se va situa în jurul a 10 grade, apoi temperatura aerului va crește, astfel că în ziua de 15 aprilie, se va ajunge la valori de 20 de grade. Ulterior se va răci treptat, astfel că media maximelor va ajunge la 12 grade în perioada 17 – 19 aprilie, apoi tendința temperaturii va fi de creștere ușoară, până spre 16 grade în ziua de 24 aprilie. Media minimelor în primele 3 nopți va fi de -2...0 grade, apoi va crește până spre 5 grade în 17 aprilie, iar în a doua săptămână de prognoză, media temperaturilor minime va oscila între 2...4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 11 aprilie, precum și în intervalul 16 - 24 aprilie”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo în perioada 11-24 aprilie în Moldova. Cum va fi vremea de Florii

Vreme rece în Duminica Floriilor se anunță și în Moldova. Pe 17 aprrilie se vor înregistra maxime termice de 12 grade și posibilități de precipitație.

„În Moldova, la începutul intervalului vremea va fi rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice ce se va situa în jurul a 12 grade și minime de 0...2 grade, apoi temperatura aerului va fi în creștere, astfel că, în 15 și 16 aprilie, media regională a maximelor va ajunge la 20 de grade, iar a celor minime la 5...7 grade. În perioada 17 – 20 aprilie se întrevede un nou proces de răcire, media maximelor urmând să coboare la 12 grade, iar minimele termice se vor situa în jurul valorii de 3 grade. După acest interval, tendința de evoluție a temperaturii va fi de creștere ușoară și treptată până la o medie a maximelor de 16 grade și minime de 4...6 grade. Izolat și trecător vor mai fi ploi slabe la începutul intervalului, apoi probabilitatea pentru ploi va crește în perioada 16 - 24 aprilie”, au precizat meteorologii.

Prognoza meteo în perioada 11-24 aprilie în Dobrogea. Cum va fi vremea de Florii

Și în Dobrogea va fi frig de Florii. Meteorologii anunță temperaturi maxime de 12 grade pe 17 aprilie. Probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicată după 17 aprilie.

„În Dobrogea vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 11 și 13 grade și de 3...4 grade pentru cele minime, apoi se va încălzi treptat, iar în 15 și 16 aprilie se vor atinge maxime, în medie de 16...18 grade și minime de 6...8 grade. În perioada 17 – 20 aprilie, scăderea de temperatură estimată, va însemna pentru această regiune, atingerea unor maxime de 12 și minime în jur de 6 grade. După acest interval, tendința de evoluție a temperaturii va fi de creștere ușoară și treptată până la o medie a maximelor de 16 grade și minime de 7...8 grade. Izolat și trecător vor mai fi ploi slabe la începutul intervalului, apoi probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicată după 17 aprilie”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo în perioada 11-24 aprilie în Muntenia. Cum va fi vremea de Florii

Și în Muntenia se anunță temperaturi scăzute pentru normalul perioadei și ploi de Florii. Maximele zilei de 17 aprilie se vor situa în jurul a 15 grade Celsius.

„În Muntenia media maximelor va fi în creștere treptată, de la 12...13 grade în prima zi, la valori ce se vor situa în jurul a 22 de grade în 15 și 16 aprilie. Ulterior, temperatura aerului va scădea și se vor înregistra valori termice diurne de 14...15 grade (în 18 și 19 aprilie), apoi prezenta estimare indică o creștere ușoară, astfel că la finalul intervalului, se va ajunge la o medie regională a maximelor de 18...20 de grade. Nopțile vor fi reci în primele zile ale intervalului, când media regională a minimelor se va apropia de 0 grade, apoi până la finalul primei săptămâni se va ajunge la valori de 6...8 grade, iar în a doua jumătate a intervalului media acestora va fi de 4...6 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 16 aprilie. În restul intervalului doar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe”, au spus meteorologii.

Prognoza meteo în perioada 11-24 aprilie în Oltenia. Cum va fi vremea de Florii

În jur de 15 grade vor fi și în Oltenia, de Florii.

„În Oltenia, media temperaturilor maximelor va fi în creștere, de la 12...13 grade în prima zi, la valori în jurul a 22 de grade în 15 și 16 aprilie, ce vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă. Ulterior, temperatura aerului va scădea la 14...15 grade (în 18 și 19 aprilie), apoi prezenta estimare indică o creștere ușoară, astfel că la finalul intervalului, se va ajunge la o medie regională a maximelor de 18...20 de grade. Alternanțe termice vor fi și în regimul nocturn al temperaturilor, care vor avea o medie de 0...1 grad în primele nopți, iar în restul intervalului vor oscila între 4...8 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 16 aprilie, iar în 17 și 18 aprilie vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo în perioada 11-24 aprilie la munte

„La munte, deși valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a maximelor pentru întreaga zonă de 0...3 grade și minime de -7...-5 grade. În 15 și 16 aprilie se va încălzi semnificativ și se vor atinge temperaturi maxime de 10...12 grade și minime, în medie de 2 grade. După aceste zile mai calde se va răci din nou, astfel că la începutul săptămânii viitoare, este estimată o medie a temperaturilor maxime de numai 2...4 grade și minime de -4...-3 grade. La finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime de 7...8 grade și minime în jur de 0 grade. La începutul intervalului pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe și lapoviță. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată și după 16 aprilie, astfel că până la finalul celor două săptămâni vor mai fi perioade în care va mai ploua, iar în zona înaltă precipitațiile mai pot fi mixte”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo 12 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 13 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Parteneri
Rețetă de zacuscă de vinete. Cea mai îndrăgită conservă din legume
Catine.ro
Ultimele știri
x