Antena Căutare

Iarnă 2019-2020. ANM: "Nu excludem episoadele cu fenomene severe, adică ger, viscol și căderi masive de zăpadă”

Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a anunțat prognoza metep pentru iarna 2019-2020.

Iarnă 2019-2020. ANM: "Nu excludem episoadele cu fenomene severe, adică ger, viscol și căderi masive de zăpadă” Galerie
Vremea în iarna 2019-2020

Potrivit meteorologilor ANM, vremea iarna aceasta va fi una normală în România, însă nu sunt excluse episoadele de vreme extremă, precum ger, viscol şi ninsori abundente.

Vremea iarna 2019-2020. În cele trei luni de iarnă (decembrie, ianuarie, februarie) o să avem o vreme mai caldă decât în mod normal, cu precipitaţii moderate cantitativ.

Florinela Georgescu a precizat că nu pot fi excluse episoadele de fenomene severe, care însă pot fi estimate doar cu şapte-zece zile în avans.

"Suntem atenţi la acest semnal, la această interpretare privind posibilele evoluţii ale vortexului polar în perioada următoare, pentru că, chiar dacă, repet, în medie, estimările arată că temperaturile pentru următoarele trei luni s-ar putea situa peste normalul climatologic, nu putem exclude episoadele mai scurte cu fenomene severe, adică ger, viscol, căderi masive de zăpadă. Iar prognozele privind astfel de fenomene nu pot fi realizate cu mai mult de o săptămână - zece zile în avans", a adăugat Georgescu.

Iarnă 2019-2020. ANM: "Nu excludem episoadele cu fenomene severe, adică ger, viscol și căderi masive de zăpadă”

Valori termice iarnă România

Citește și:

Vremea o ia razna. Europa, sub cod roșu. Atenționare de călătorie în Portugalia: "Valuri uriașe a înghițit un oraș"

Avertisment meteo cu efect imediat! A fost emis Cod galben de fenomene periculoase. Ce se întâmplă cu vremea în următoar... Meteo 17 noiembrie. ANM: 13 județe sub cod galben de ceață și vânt puternic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x