Antena Căutare

Val de aer tropical în România. Cum se va schimba vremea în weekend

Val de aer tropical în România. Vremea va fi deosebit de caldă în weekend.

Val de aer tropical în România. Cum se va schimba vremea în weekend
vremea in weekend 2-3 februarie 2019

Val de aer tropical în România. Vremea va fi deosebit de caldă în weekend.

Potrivit vremea.ro, în acest weekend, o vastă depresiune de sorginte atlantică va tranzita vestul Europei în următoarele zile și va aduce în țara noastră printre cele mai ridicate valori termice din acest sezon rece.

Astfel că, în sud-est mai ales duminică temperaturile maxime urmând să cocheteze cu valori de 16-18 grade Celsius, însă cu totul izolat nu sunt excluse a se înregistra și valori de pană la 20 de grade, iar motivul este amplasarea depresiunii în vestul continentului, care va face că pe partea să anterioară să fie advectat un aer tropical dinspre nordul Africii pe o traiectorie sud-vestică, țara noastră urmând să se afle în centrul abaterilor termice pozitive.

În weekendul 2-3 februarie 2019, precipitațiile vor fi puține și exclusiv sub formă de ploaie, inclusiv la munte. Precipitațiile se vor semnala local în vest și în sud-vest, iar în prima parte a intervalului izolat și în sud-est.

Val de aer tropical în România. Vremea sâmbătă. Temperaturile maxime vor crește față de ziua precedentă în toată țara și se vor încadra în general între 6 și 11 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 8-13 grade în Banat, Crișana și Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Banatului), 10-15 grade în Muntenia și Dobrogea și 5-10 grade în Moldova.

Val de aer tropical în România. Vremea duminică. Vreme ca-n luna aprilie. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 8 și 13 grade în Transilvania și Maramureș, 11-16 grade în Banat, Crișana și Oltenia, 13-18 grade în Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în estul Luncii Dunării) și 8-13 grade în Moldova.

Alertă meteo! Este Cod galben în mai multe județe! Zonele afectate, în această noapte... Alertă, sâmbătă dimineață! Sunt condiții meteo periculoase în țară! Zonele afectate, în următoarele ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x