Tornadă uriașă de nisip, filmată la Tulcea! Meteorologii, avertismete urgente pentru jumătate de țară. - VIDEO

Fenomen meteo periculos, în România. O tornadă de nisip a fost filmată, duminică după-amiază, în Tulcea.

Tornadă uriașă de nisip, filmată la Tulcea! Meteorologii, avertismete urgente pentru jumătate de țară. - VIDEO

Imagini șocante au fost filmate, duminică după-amiază, la Tulcea. Ceea ce pare a fi o tornadă s-a format la distanță relativ mică de șoseau circulată intens de mașini.

Imaginile au fost distribuite de mii de utilizatori, în doar câteva ore. Într-un comentariu, cineva explică fenomenul surprins: „Vârtejul de nisip nu se formează din nori. Acesta are o dimensiune de la mic la mare. Mișcarea verticală primară este în sus.”

Meteorologii anunţă din nou ploi şi vijelii în mai multe zone din ţară, până luni dimineaţă

De duminică de la ora 18.00 până luni la ora 10.00, va fi cod galben în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, estul şi sud-esul Transilvaniei şi local în Carpaţii Orientali şi Meridionali.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu viteze de peste 65...75 km/h, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

„Pe parcursul zilei de luni, 13 iulie, în regiunile estice şi sud-estice, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55...65 km/h. În sud şi sud-est, vremea se va răci accentuat”, a mai transmis ANM.

În intervalul 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 02:00, în judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Covasna şi în zona de munte a judeţelor Argeş şi Braşov va fi cod portocaliu.

„Vor fi intervale cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70...90 km/h), vijelii şi grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp”, au precizat meteorologii.

Ultimele știri