Antena Căutare

Alertă ANM! Cod Galben de ninsori viscolite și vânt puternic. Zonele în care iarna își intră în drepturi

Meteorologii au prelungit Codul Galben de ninsori și rafale de vânt până marți dimineață la ora 10:00. Care sunt zonele vizate de vremea rea.

colaj de fotografii cu peisaj de iarnă si sosea acoperita de zapada Galerie
Meteorologii au prelungit Codul Galben de ninsori și rafale de vânt până marți dimineață la ora 10:00. | shutterstock

Codul Galben de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului este valabil între 20 decembrie, ora 10:00 – 21 decembrie, ora 10:00.

Cod Galben de ninsori la munte

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul zonei montane, dar la intensități mai mici, potrivit ANM.

Notă: local, intensificări temporare ale vântului vor fi și în sudul, centrul și estul țării, cu rafale în general de 45...50 km/h.

„În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul zonei montane, dar la intensități mai mici”, au anunțat meteorologii.

Citește și: Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea până pe 10 ianuarie 2022. La ce să ne așteptăm după sărbători

Județele vizate de avetizarea cod galben sunt: Sudul Sibiului, Sudul Brașovului, nordul Gorjului, Nord Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău Nord, Vrancea vest.

Avem iarnă cu zăpadă! Ninsori, viscol și lapoviță de Crăciun și de Revelion

Iarna își intră în drepturi de săptămâna viitoare. Meteorologii au anunțat că urmează un val de aer rece care va aduce ninsori, lapoviță și viscol.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 20 decembrie 2021 - 17 ianuarie 2022. Finalul de an va aduce ninsori ușoare, dar și ploi în majoritatea regiunilor din țară.

"Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 4 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem. Nopțile vor deveni geroase, astfel valorile minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade. În aceaste condiții vor fi ninsori la munte, în nord şi în centru şi izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla cu intensificãri în zona montanã înaltã, în regiunile estice şi în sud-vest şi izolat în restul teritoriului", a spus Oscar Stanciu, potrivit Observator.

Prognoza meteo de Crăciun, în săptămâna 20 - 27 decembrie 2021

Cu excepția regiunilor sudice și sud-vestice, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Citește și: Avem iarnă cu zăpadă! Ninsori, viscol și lapoviță de Crăciun și de Revelion. Care sunt zonele afectate

Prognoza meteo de Revelion, în săptămâna 27 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022

Temperatura medie a aerului se va situa în general în jurul celei normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, potrivit ANM.

Prognoza meteo 20 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 21 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x