Antena Căutare

Vremea 29 mai - 1 iunie. ANM prelungește și extinde codul galben de vreme severă

Meteo Romania. Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis o noua averizare de vreme severa pentru urmatoarele zile. Codul galben de ploi torentiale, vijelii, descarcari electrice si grindina s-a extins. Vremea 29 mai - 1 iunie 2019.

Meteo România. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis o nouă averizare de vreme severă pentru următoarele zile. Codul galben de ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină s-a extins. Vremea 29 mai - 1 iunie 2019.

Prognoza meteo a zilei de miercuri, 29 mai, aduce o vreme capricioasă şi ploi în continuare, deşi temperaturile se mențin ridicate, iar în Sudul țării ating 31 de grade. ANM anunță un nou front ciclonic dinspre Marea Mediteraneană va aduge fenomene extreme. Astăzi vor fi ploi, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de deal şi munte, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat şi, îndeosebi după-amiaza şi seara vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină. În restul teritoriului vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe spaţii mici. Temperatura aerului va avea valori peste cele normale ale perioadei îndeosebi în regiunile sudice şi estice, cu maxime ce se vor încadra între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade.

Citește AICI prognoza meteo pentru joi și vineri

Vremea 29 mai - 1 iunie. ANM, cod galben

Vremea 29 mai - 1 iunie. ANM prelungește și extinde codul galben de vreme severă

1. Atenționare meteorologică în intervalul de valabilitate: 29 mai, ora 13 – 30 mai, ora 06
Fenomene vizate:
instabilitateatmosferică accentuată;
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei și al Moldovei, precum și în nordul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

2. Atenționare meteorologică în intervalul de valabilitate: 29 mai, ora 11 – 01 iunie, ora 10​

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, miercuri (29 mai) îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în estul, sudul, centrul și nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Citește și: Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Meteo - temperaturi scăzute și ploi

Atenționare de maximă importanță pentru românii din Italia! Regiunile aflate sub Cod roșu de ploi torențiale și furtuni,... Vremea 30 mai 2019. Prognoza meteo: ploile se extind către sud și est...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x