Antena Căutare

Vremea 4 octombrie 2019. Temperaturile maxime scad drastic și nu scăpăm de ploi

Meteorologii prognozează temperaturi în scădere drastică și ploi pe arii exinse. Vremea pe 4 octombrie aduce vești proaste pentru toată România. Află prognoza meteo pentru București.

Meteorologii prognozează temperaturi în scădere drastică și ploi pe arii exinse. Vremea pe 4 octombrie aduce vești proaste pentru toată România. Află prognoza meteo pentru București.

Se vor semnala ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată

Vremea vineri, 4 octombrie, se va răci accentuat în toată țara, însă răcirea va fi mai dramatică în zonele sud-estice, unde temperaturile maxime vor fi cu până la 15-18 grade. În prima parte a zilei va mai plouă local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în sud-estul Transilvaniei, iar în zonele subcarpatice și la munte cantitățile de apa ce se vor acumula, potrivit Vremea.ro, vor ajunge local până la 15-20 de mm. Vântul va suflă moderat spre tare în sudul Olteniei și în general slab până la moderat în restul țării. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 10-15 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 13-18 grade în Banat și Crișana, 15-20 de grade în Oltenia și 11-16 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Citește și: Meteo 7-13 octombrie 2019. Vremea se schimbă radical

Avertizare meteo de vreme severă până pe 5 octombrie:

În intervalul menționat, aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, izolat 40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină. Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40...50 km/h.

Meteo București, 4 octombrie: potrivit ANM, vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior, astfel încăt valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei. Temperatura maximă va fi de 14...16 grade, iar cea minimă de 8...9 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei, când și vântul va avea unele intensificări. Cantitățile de apă cumulate pot fi însemnate.

Citește și:

Meteo 4, 5 și 6 octombrie. Vremea în weekend se răcește în toată țara

Meteo octombrie 2019: vremea se schimbă brusc în România. Ce ne aduce toamna

Uraganul Lorenzo, de neoprit. Irlanda de Nord, sub alertă de vreme extremă... Meteorologii au emis prognoza pentru iarna aceasta! Când vine prima ninsoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x