Antena Căutare

Vremea se răcește accentuat! Meteorologii anunță ploi, ninsori și vânt puternic. Până când este valabilă avertizarea

ANM a emis o informare meteorologică valabilă de sâmbătă, 16 aprilie și până luni, 18 aprilie. Meteorologii anunță intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte și vreme în răcire accentuată.

Persoană cu umbrelă pe stradă Galerie
Meteorologii anunță ninsori, ploi și temperaturi extrem de scăzute | Shutterstock

Meteorologii au emis o informare în intervalul de valabilitate: 16 aprilie, ora 12:00 - 18 aprilie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt de intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte, vreme în răcire accentuată.

„În intervalul menționat, local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar izolat peste 60 km/h. Va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse, în sudul și sud-estul țării, se vor acumula cantități de peste 15...20 l/mp, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (16 aprilie) vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică”, au anunțat meteorologii.

Citește și: Cum va fi vremea de Florii. Meteorologii au făcut o estimare a temperaturii pentru următoarele 2 săptămâni

Informare meteo. La ce să ne așteptăm în următoarea perioadă

În zonele de munte va ninge, spun meteorologii:

„La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65...70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada”. au anunțat meteorologii.

În ceea ce privește valorile termice, meteorologii anunță temperaturi cu mult mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.

„Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică (17 aprilie), vremea va fi deosebit de rece în toată țara.

La începutul săptămânii viitoare vremea se va menține deosebit de rece și va continua să ningă, în special la munte”, au mai anunțat meteorologii.

Citește și: Prognoza meteo 16 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza specială pentru București. Vremea se va răci accentuat duminică

Totodată, meteorologii au emis o prognoză specială pentru București, anunțând că temperaturile în Capitală vor scădea cu până la 15 grade Celsius, de la o zi la alta:

Pentru inetervalul 16.04.2022 ORA 12:00 - 17.04.2022 ORA 09:00 meteorologii au anunțat că:

„Vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări din orele serii și pe parcursul nopții, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea, când la rafală se vor atinge viteze de 40...45 km/h. Temperatura maximă va fi de 22...24 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade”.

Duminică vor fi temperaturi cu mult sub normalul perioadei. De la maxime de 24 de grade sâmbătă, vom ajunge la maxime de 8 grade, duminică.

În intervalul 17.04.2022 ora 09:00 - 18.04.2022 ora 10:00 Vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă, astfel că valorile termice diurne se vor situa cu mult sub mediile multianuale. „Cerul va fi noros și va ploua în cea mai mare parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45...50 km/h. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă de 3...4 grade”, au anunțt meteorologii.

Prognoza meteo 16 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 17 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x