Antena Căutare

Poftiți pe la noi: Poftiți la târg, 2 ianuarie 2023. Cum a ajuns Nea Marin să intre în Cartea Recordurilor. Povestea coregrafului

Nea Marin încă reușește să îi ia prin surprindere atât pe colegii săi, cât și pe telespectatori, ieșind în aceasta ediție la iveală un detaliu important din viața coregrafului, la Poftiți pe la noi: Poftiți la târg. Iată cum a reușit să ajungă în Cartea Recordurilor, dar și cine i-a fost alături în marele moment!

Poftiți pe la noi: Poftiți la târg, 2 ianuarie 2023. Cum a ajuns Nea Marin să intre în Cartea Recordurilor. Povestea coregrafului Galerie
Nea Marin a dezvăluit cum a reușit să intre în Cartea Recordurilor, în ediția Poftiți pe la noi: Poftiți la târg din 2 decembrie 2023. | Captură Video Antena 1

Vremea a continuat să fie capricioasă, iar Nea Marin, însoțit de Adriana Trandafir și Jador, a vizitat Casa Costumului Popular, acolo unde cu toții au rămas uimiți de frumoasele straie tradiționale păstrate ca noi chiar și după peste 100 de ani.

Jador a încercat să destindă atmosfera și și-a permis o mică glumă cu gazda. „Fata dumneavoastră unde e?”, a întrebat-o el pe Virgina Linul, care este doctor în istorie și etnografie și totodată artist popular. Aceasta a explicat că a fost atrasă de costume populare de când se știe, meserie pe care a învățat-o de la mama ei.

Citește și: Poftiți pe la noi: Poftiți la târg, 27 decembrie 2022. Clipe tensionate pentru Nea Marin. De ce „a sărit” coregraful din autocar

Nea Marin a dezvăluit cum a reușit să intre în Cartea Recordurilor, la Poftiți pe la noi: Poftiți la târg

Nea Marin a făcut rapid o dezvăluire neașteptată. „Eu cu doamna colaborez aproape de 20 de ani. Am intrat împreună în Cartea Recordurilor în 2017”, a spus el, arătând și spre o imagine care poate să ateste acest lucru, amplasată chiar la intrare. Vedetele au încercat să îl găsească pe coregraf în poza ce îngloba peste 10 000 de oameni.

„Am reușit să stabilim, la Năsăud, două recorduri mondiale. Primul, ca număr de persoane îmbrăcate în același timp în același loc. Și al doilea, ca număr de persoane îmbrăcate în același timp, în același loc prinși în roată, joc specific zonei noastre. (..)

Trebuia un vătaf să vină să instruiască oamenii în jocul tradițional. Și l-am chemat pe Nea Marin. Cine era mai potrivit să stăpânească 10 000 de oameni?”, a explicat gazda.

„Am simțit cum se mișcă pământul sub picioarele mele. Să simți 10 000 de oameni care dansează în același timp..”, și-a amintit coregraful de marele moment.

Adriana Trandafir a rămas impresionată de colecția de costume populare. „Uite cum îmi bate inima de emoție”, le-a zis ea colegilor săi, vădit surprinsă, iar apoi ea și Jador au făcut o glumă „deocheată”, care a stârnit amuzamentul celor prezenți.

Vedetele au învățat despre istoria costumelor și au putut privi imagini de colecție cu strămoșii noștri purtând respectivele straie populare. Jador a întrebat apoi unde sunt costumele populare ale romilor. „Ce discriminare aici, eu am ieșit”, a glumit el.

Citește și: Cum arată locuința pe care Jador și-a cumpărat-o. Imaginea emoționantă pe care a făcut-o alături de sora lui, Camelia

Ce trebuie să știi despre noul sezon Poftiți pe la noi: Poftiți la târg

Nea Marin revine la Antena 1 cu o nouă invitație pentru telespectatori: Poftiți pe la noi! Poftiți la târg. Sezonul acesta, vedetele sunt puse la treabă pentru a organiza, în fiecare zonă în care ajung, un târg dedicat meșteșugarilor din acea parte de țară. Nu vor lipsi nici spectacolele de final, puse la punct cu rigurozitate de Nea Marin.

În premieră pentru show, filmările ajung în acest sezon și în Republica Moldova, mai exact pe lângă Orhei și la Cricova. Călătoria continuă apoi la Piatra Neamț, Câmpulung Moldovenesc, Bistrița și Negrești-Oaș. Printre vedetele care sunt gata să-i țină piept lui Nea Marin se numără Ruby, Adriana Trandafir, Iulia Albu, Adda și Cătălin Rizea, Cătălin Cazacu, Patrizia sau Andreea Antonescu.

„Pentru mine a fost unul din cele mai interesante sezoane și mă bucur foarte mult că scopul nostru a fost acela de a descoperi meșteșugari, tradiții, oameni care duc obiceiul mai departe. Sunt fericit că am organizat aceste târguri pentru ei și i-am ajutat să promoveze tot ce zona lor are mai frumos de oferit.

Liviu și Andrei au fost lângă mine și, cu toate comentariile lor, m-au ajutat să ducem treaba la bun sfârșit. A fost prima oară când am reușit să ajungem în Republica Moldova, am găsit datini extraordinare și o mâncare…nici nu am cuvinte! Sezonul ăsta a mai venit cu o premieră, deloc plăcută pentru mine. În ultima zi de filmare am ajuns la spital, o să vedeți exact ce s-a întâmplat!”, a declarat Nea Marin.

Poftiți pe la noi! Poftiți la târg se vede la Antena 1 și pe AntenaPlay, în fiecare luni, marți și miercuri de la ora 20.30.

Poftiți pe la noi: Poftiți la târg, 2 ianuarie 2023. Ce „probă” neașteptată a trebuit să treacă Jador. Maria Buză l-a ta... Poftiți pe la noi: Poftiți la târg, 2 ianuarie 2023. Jador, cucerit de o tânără din Bistrița. Ce propunere „deocheată” i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x