Antena Căutare

Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară, 12 ianuarie 2022. Theo Rose s-a costumat în casa căldărarilor. Ce decizie a luat

După ce au plecat de la fabrica de Remi, nea Marin le-a dus pe vedete la o casă de rromi căldărari. Acolo ei trebuiau să dea o mână de ajutor.

colaj poftiti Galerie
După ce au plecat de la fabrica de Remi, nea Marin le-a dus pe vedete la o casă de rromi căldărari. Acolo ei trebuiau să dea o mână de ajutor. | Antena 1

Nea Marin a rămas surprins când a văzut ce case erau pe strada aceea unde locuiau rromi căldărari. Localnicii îi așteptau la poartă, îmbrăcați în costumele lor tradiționale.

“Era un rom din-ăsta cu mustață din-aia șucară, îmbrăcat, cu pălărie”, spune nea Marin.

Larisa și Theo Rose aveau să o ajute pe soția căldărarului. Fetele au primit mai întâi ținute asemănătoare cu cele tradiționale rromilor.

“În casa lor trebuie să fim îmbrăcate așa cum se cuvine”, a spus Larisa.

Vedetele, puse la treabă în casa căldărarilor

“Mă pasionează și mă simt foarte bine printre oamenii ăștia. Mi se pare că au personalitate și că au identitate, la fel cum și noi, țăranii avem identitate”, spune Theo Rose.

Stăpânul casei le-a povestit vedetelor că provine dintr-o familie de căldărari. Până în 1981, cei care au fost nomazi, au stat în corturi, și după 1981 s-au stabilit în localitatea Brateiu.

Citește și: Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară, 11 ianuarie 2022. Nea Marin a făcut o glumă cu Liviu Vârciu. Cum s-a răzbunat

După revoluție au rămas doar 6 meșteșugari din 200 pentru că restul au plecat în străinătate. Numele de căldărar vine de la cort și de la cazan. Numele provine de la meșteșugul pe care ei îl practică. În 2015, meșteșugarul a fost ales de Calvin Klein să lucreze pentru el.

Majoritatea obiectelor pe care le confecționează sunt din argint. Prima expoziție organizată se numea “7000 de lovituri de ciocan”. Un singur obiect confecționat de ei s-a vândut pentru Regina Elisabeta a II-a, în rest celelalte sunt expuse la muzeele din Europa. Toate obiectele se fac manual.

“Mi-au pus și batic pe cap, foarte mișto m-am simțiti și mi-a plăcut tare că au insistat să ne îmbrace”, spune Theo Rose, după ce ea și Larisa s-au îmbrăcat cu portul lor autentic.

Pentru a croi o fustă cu pietre, femeile au spus că durează o săptămână de cusut la ea în fiecare zi. Larisa și Theo au rămas să vadă cum se cos fustele. Femeile povestesc că fetele nu merg niciodată la școală și că învață tot ceea ce știu de la mamele și bunicile lor.

Bărbatul a povestit că el s-a însurat când încă mergea la școală, iar când ajungea acasă, soția îi făcea temele, iar el muncea. Așa au învățat femeiele să citească, să scrie și să socotească.

Între timp, Theo Rose se atașase foarte mult de băiețelul de câteva luni al familiei pe nume Marcus.

“Să știți că eu sunt interesată să îl botez pe Marcus dacă nu l-ați botezat încă”, a zis Theo Rose.

Ce surprize aduce noul sezon de „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, cu nea Marin

Dăruiește și primește, cu Antena 1. Timp de şapte sezoane a strunit vedetele și le-a pus la treabă pentru a da o mână de ajutor celor aflați la nevoie, iar începând din 6 decembrie 2021, Nea Mărin a revenit la Antena 1 cu un nou sezon al emisiunii „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, ce este difuzat în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20:30.

Citește și: Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară, 11 ianuarie 2022. Nea Marin, tactică nouă de a-i trezi pe Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu

În acest sezon, rolul lui Nea Marin va fi unul cu totul special: „De data aceasta, o să mă vedeţi în rol de primar prin mai multe localităţi din România. Sigur, vorbim de un primar cu drepturi limitate, dar unul care nu se va da în lături de la nimic pentru a organiza cel mai frumos târg pentru comunitate!”, a declarat acesta, completând: „De data aceasta am şi doi consilieri, pe Liviu şi pe Andrei, care, aşa cum probabil aţi intuit deja, mai mult mă vor încurca decât mă vor ajuta!”.

În cea de-a cincea săptămână a noului sezon, difuzată luni, marţi şi miercuri, de la 20:30, la Antena 1, cele șase vedete pe care Nea Marin le pofteşte alături de el tocmai în Botiza (județul Maramureș) sunt Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu, Ruby, Shift, Lino Golden și Jador. Cum se vor descurca aceştia şi dacă vor face faţă provocărilor, telespectatorii vor putea afla urmărind o nouă ediție a celui mai nou sezon, Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!.

Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară, 12 ianuarie 2022. Cum arată fabrica de Remi din România și ce au făcut Larisa și T... Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară, 12 ianuarie 2022. Ce au servit la masă vedetele fără să știe. "Nu cred"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x