Antena Căutare

Povești de familie, sezon 2, episodul 11. Învingător la 18 ani, dintr-un scaun cu rotile. "Viața e cel mai frumos lucru"

Serialul „Povești de familie” aduce și de data aceasta telespectatorilor întâmplări ce pot deveni adevărate lecții de viață. Descoperă ce s-a întâmplat în episodul difuzat în data de 11 martie 2022.

colaj andrei, zeno Galerie
Chiar dacă i-a distrus viața, Andrei a avut puterea să-și ierte prietenul care l-a adus în scaun cu rotile | Antena 1

Ediția de astăzi vine cu o poveste ce pare a fi caracterizată de două cuvinte, anume fără speranță.

La final, însă, povestea readuce încrederea și sentimentul că totul depinde de noi, de voința noastră, de dorința noastră și de puterea noastră interioară de a accepta unele lucruri, de a schimba perspectiva și de a ieși învingători.

Este povestea unui adolescent, Andrei, care avea toată viața înainte, o familie frumoasă, unită, o carieră în fotbal, elev eminent și viitor bursier în Anglia.

Povești de iubire, sezon 2, episod 11. O secundă de teribilism a curmat o viață și a schimbat povestea fără drept de apel

În plus, urma să împlinească 18 ani și avea și o iubită frumoasă, demnă și cu suflet curat, pe care a decis să o ia cu el în Anglia și să-și continue acolo povestea de iubire.

Un prieten cu bani, pe care tăticul îl scoate din orice încurcătură i-a curmat într-o secundă toate aceste oportunități din viață.

Citește și:Povești de familie, sezon 2, episodul 10. Sarcina în adolescență și urmările unei vieți în minciună, traume majore pentru copii

Cu alcool la volan și cu o mașină puternică, în dorința de epatare, prietenul lui bun a apăsat accelerația mai mult decât a fost cazul iar rezultatul a fost unul teribil.

Șoferul, în mod ironic, nu a avut nicio zgâritură iar Andrei s-a zbătut între viață și moarte, pe un pat de spital, a suferit mai multe operații iar medicii nu-i dădeau prea multe șanse de supraviețuire.

Rezultatul final a fost un adolescent țintuit la pat care, în final nu-și mai dorea să trăiască, o mamă distrusă de durere care voia dreptate, un tată, respectiv soț care era pe cale să renunțe la tot, simțind neputință și eșec, o iubită căreia i se spunea să plece pentru că nu are de ce să-și petreacă viața lângă un invalid.

Citește și:Povești de familie, sezon 2, episodul 9. Violența domestică prin ochii unor copii. Primele semnale de alarmă nu trebuie ignorate

După un lung freamăt emoțional și tot sprijinul și iubirea de care familia lui a putut da dovadă, Andrei a decis să nu renunțe la viață.

A cerut să i se aducă un scaun cu rotile, să se plimbe în parc, să i se citească diverse lucruri pentru a-și păstra sănătatea mintală și a început să reînvețe lucrurile simple, precum ținutul unui pix în mână.

De partea celalată a poveștii este prietenul lui Andrei, Zeno, cel care a provocat accidentul. Inițial, băiatul a fost acoperit de tatăl său, care a tras niște sfori, l-a scos din țară iar cazul a fost clasat pe motivul unei defecțiuni tehnice a bolidului de zeci de mii de euro distrus în accident.

La câțiva ani, băiatul a revenit și a vrut să vorbească cu Andrei, să-și ceară scuze. Deși, în mod normal, poate alții ar fi refuzat vizita, Andrei i-a dat șansa să vorbească, să-și ceară scuze și a fost fericit când a aflat că nu mai bea și că n-a mai băut niciodată, de la momentul accidentului. Măcar a ieșit un lucru bun din toată situația asta, a avut Andrei, puterea de a spune, după ce l-a iertat.

Fără speranță la 18 ani... așa își narează Andrei povestea de viață. Însă, viața este un dar și merită trăită, a concluzionat adolescentul care a învățat din nou să zâmbească, și-a acceptat noua viață și și-a schimbat perspectivele.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x